Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC veu la reunió Colau-Sánchez com una “oportunitat perduda”
  • CA

No tot ha estat cordialitat, aquest matí. El partit que les darreres setmanes s’havia mostrat com el principal aliat de Colau fora del govern municipal, ERC, ha utilitzat les xarxes per retreure a l’alcaldessa la manca de diàleg amb la resta de forces sobre què s’havia de parlar amb Sánchez a porta tancada. El cap de l’oposició, Ernest Maragall, ha desitjat que abordessin la fi de la “repressió” de l’Estat, “el compromís” barceloní “per l’autodeterminació i la llibertat” i les “inversions pendents”. A més, ha puntualitzat, com a cua, que “pactar-ho amb els grups hauria sigut preferible”.

En declaracions als mitjans, la regidora republicana Eva Baró ha qualificat la trobada com una “oportunitat perduda” i una “foto buida de contingut”. Ha justificat les seves paraules lamentant que la compareixença posterior a la reunió ha obviat les “exigències” d’acabar amb la “repressió” a Catalunya. També ha criticat que no s’hagi esmentat la regulació dels lloguers, que es tractarà en una comissió de l’Ajuntament que està “a punt de ser constituïda”. 

En la mateixa línia s’ha expressat el regidor republicà Jordi Coronas. “No ha consultat a cap altre grup, però que no es quedi en la foto”, ha comentat al seu perfil personal, després de mencionar la necessitat de repensar el finançament local i reclamar infraestructures. Unes reivindicacions que, de fet, tindrien camí de tornada, ja que el president de la Generalitat, Quim Torra, tampoc no va convocar els comuns a la trobada amb les forces polítiques independentistes, Òmnium i l’ANC per decidir què traslladaria a Pedro Sánchez. 

[r:1]

“Les paraules per se no són diàleg”, ha considerat la regidora. Finalment, ha deplorat que els periodistes no hagin pogut fer preguntes a Colau i Sánchez després de la trobada. 

“Política útil” per al grup de Valls

El grup de Manuel Valls, Bcn pel Canvi, s’ha mostrat satisfet amb el resultat de la reunió. La regidora del grup Eva Parera l’ha qualificat com a “política útil” i ha destacat que la iniciativa de recuperar la “capitalitat cultural” va ser portada per Bcn pel Canvi al ple del consistori. “La força dels polítics no està en el nombre d’escons si no en el seny de les propostes”, ha conclòs. 

 

Més notícies
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reunida amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez / Europa Press
Recuperar la “capitalitat cultural” i regular els lloguers, els compromisos entre Sánchez i Colau
Notícia: Recuperar la “capitalitat cultural” i regular els lloguers, els compromisos entre Sánchez i Colau
Comparteix
En una compareixença sense permetre preguntes dels mitjans, l'alcaldessa i el president del govern estatal han parlat d'una "nova etapa" de cordialitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa