Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau es felicita que acabin les “molèsties” dels talls a la Meridiana
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat aquest dijous que el Govern de la Generalitat posi fi als talls diaris d’un grup d’independentistes a l’avinguda Meridiana, que ha assegurat que generaven “molèsties”. Tot i que Colau ha sigut més mesurada, el seu primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha coincidit en felicitar-se la previsible fi de les interrupcions al trànsit que ha atribuït a “quatre gats” i que ha titllat de “rucada”.

Colau ha recalcat que els veïns “patien des de 2019” pels talls reiterats, que que van començar a organitzar-se arran de la sentència contra els líders del procés el 2019. L’alcaldessa de Barcelona ha recordat que l’Ajuntament feia “molts mesos” que demanava al Departament d’Interior que “posés ordre a una situació insostenible que podia derivar en mals majors”. L’executiu català ha deixat d’autoritzar els talls diaris a partir de dissabte i ha proposat una ubicació al costat per a les protestes.

Colau ha anunciat que el consistori seguirà col·laborant amb els Mossos per garantir el dret dels manifestants “però també el de milers de famílies treballadores a accedir a les seves cases i al seu lloc de treball”. “Garantir el dret a la manifestació ha de ser compatible amb els drets fonamentals de milers de veïns que no tenen cap culpa del que denuncien els manifestants i que són avui dia els principals perjudicats”, ha subratllat Colau.

En canvi, la plataforma convocant dels talls, Meridiana Resisteix, ha assegurat que la proposta del Departament d’Interior de traslladar les concentracions davant de l’estació de Fabra i Puig sense obstaculitzar el trànsit “afecta el conjunt de moviments socials catalans”. Alhora, ha exigit a la Generalitat que centri “les seves energies a combatre l’Estat i no les activistes”.

Interior ha explicat que la decisió s’ha pres per fer compatible el dret a la manifestació amb el dels veïns a no patir molèsties. Els talls de la Meridiana, una de les principals entrades i sortides de Barcelona, es produeixen fa més de dos anys en protesta per la sentència del Suprem sobre l’1-O. S’han produït moments de tensió pels problemes que provoquen al trànsit i als veïns, i també per les convocatòries que es feien de grups contraris.

Més notícies
El regidor del PP Josep Bou i la diputada de Cs Anna Grau en la concentració contra els talls independentistes a la Meridiana / David Melero
El constitucionalisme treu pit del final dels talls a la Meridiana
Notícia: El constitucionalisme treu pit del final dels talls a la Meridiana
Comparteix
Collboni diu que era un "rucada" mentre que els regidors independentistes mantenen silenci
Una concentració en la qual es va reclamar que l'escola Sant Felip Neri es converteixi en pública / Cedida
Protesta perquè l’escola Sant Felip Neri passi a ser pública
Notícia: Protesta perquè l’escola Sant Felip Neri passi a ser pública
Comparteix
Una concentració insta a la propietat dels espais del centre a llogar-los al Consorci d'Educació de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa