Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El constitucionalisme treu pit del final dels talls a la Meridiana
  • CA

La decisió del Departament d’Interior que posa fi als talls diaris d’un grup de manifestants independentistes a l’avinguda Meridiana ha provocat comentaris d’aprovació de regidors constitucionalistes, un silenci significatiu dels representants de les formacions sobiranistes a l’Ajuntament de Barcelona i alguna que altra picabaralla a Twitter. Qui més n’ha tret pit ha sigut el primer tinent d’alcalde i líder del PSC al Consistori, Jaume Collboni.

“Que quatre gats tallessin diàriament la Meridiana era una rucada. Que el Govern hagi necessitat 850 dies per reunir el valor de reconèixer-ho és delirant“, ha etizbat Collboni en un apunt a Twitter.

Membres de Ciutadans i de Valents no han trigat a retreure al tinent d’alcalde que ni ell ni el PSC hagin participat en les contramanifestacions espanyolistes que s’han convocat darrerament per exigir acabar amb els talls a la circulació a una de les principals artèries de la ciutat. “El vostre cinisme és insultant”, ha criticat la presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte. Guilarte ha acusat el PSC de Barcelona d’haver “consentit el segrest de la Meridiana igual que la Generalitat”. “Ni a vostè ni al responsable de seguretat de Barcelona, Albert Batlle, se’ls ha vist per allà mentre els veïns demanaven auxili”, s’ha queixat Guilarte.

El conseller de Valents a Nou Barris Yeray Mellado ha furgat per la mateixa banda. “I què és que els vostres consellers de districte passin de llarg per les manifestacions contràries als talls? Gràcias a aquestes manifestacions s’han acabat els talls i a vosaltres no us hem vist el pèl per allà”, ha recriminat Mellado a Collboni.

En paral·lel, el president del grup del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, ha visitat comerciants de l’eix comercial de Fabra i Puig afectats per les interrupcions diàries a la circulació. “Espero que els partits que han promogut aquesta brutalitat els demanin disculpes algun dia”, ha pregat.

L’organització que ha convocat les protestes contra els talls dels independentistes mobilitzats des de la sentència contra els encausats del judici al procés, Meridiana sin cortes, ha contestat també a Collboni: “Delirant és qu vostè ni ningú del seu partit vinguessin a donar suport als veïns”. A les contramanifestacions recents de la plataforma han participat regidors i diputats de Cs, PP, Vox i Valents. Els Mossos d’Esquadra s’han desplegat en cada ocasió que coincidien les dues concentracions de signe contrari per evitar incidents.

Igual que Collboni, la número dos del PSC a l’Ajuntament, Laia Bonet, també ha aplaudit la fi de les concentracions enmig de la calçada de la Meridiana iniciades fa quasi dos anys i mig. “Fins a 25 línies de transport públic es veien afectades cada dia”, ha destacat Bonet, regidora i alhora presidenta de TMB.

En canvi, els regidors d’ERC i de Junts no s’han pronunciat sobre la proposta d’Interior de traslladar la protesta a la plaça que connecta amb el passeig Fabra i Puig, davant de l’estació de Renfe, que de facto acaba amb les interrupcions al trànsit en una de les principals vies d’entrada i sortida de Barcelona. Sí que s’hi ha referit el diputat de Junts, Francesc de Dalmases, que s’ha sumat en diverses ocasions als talls de la Meridiana. “Si ens arribés que un grup de defensors de drets civils i polítics es manifesten reiteradament a Lhasa, capital de la regió autònoma del Tibet, tallant una via principal… aquí hi hauria una majoria de ‘demòcrates’ que es solidaritzaria amb la seva causa, oi?”, ha comparat el parlamentari.

Més notícies
Una concentració en la qual es va reclamar que l'escola Sant Felip Neri es converteixi en pública / Cedida
Protesta perquè l’escola Sant Felip Neri passi a ser pública
Notícia: Protesta perquè l’escola Sant Felip Neri passi a ser pública
Comparteix
Una concentració insta a la propietat dels espais del centre a llogar-los al Consorci d'Educació de Barcelona
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona / Vicente Zambrano González
Més d’1 milió de firmes contra el sacrifici dels 32 beagles de la UB
Notícia: Més d’1 milió de firmes contra el sacrifici dels 32 beagles de la UB
Comparteix
Els activistes no s'han pogut reunir amb la direcció del Parc Científic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa