Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adeu als talls diaris a l’avinguda Meridiana de Barcelona
  • CA

El departament d’Interior ha decidit acabar amb els talls diaris de cada vespre a l’avinguda Meridiana de Barcelona. Segons ha avançat el Naciódigital i han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la conselleria presidida per Joan Ignasi Elena vol reduir la conflictivitat social ocasionada recentment entre grups antagònics, com són els independentistes i els constitucionalistes. La resolució serà efectiva a comptar de dissabte.

Fonts d’Interior han apuntat que aquesta decisió s’ha pres per fer compatible el dret a la manifestació amb el dels veïns a no patir molèsties. Els talls de la Meridiana, una de les principals entrades i sortides de Barcelona, es produeixen fa tres anys en protesta per la sentència del Tribunal Suprem sobre els fets de l’1-O de 2017.

Segons Naciódigital Interior ha plantejat com a nou espai de concentració la plaça que connecta amb el passeig Fabra i Puig, davant de l’estació de Renfe. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), una de les entitats convocants d’aquests talls diaris, ha mostrat la seva disconformitat amb la resolució i el nou emplaçament escollit, segons apunta el mateix diari.

Els talls diaris en aquesta artèria principal de la ciutat de Barcelona ha provocat incidents de tota mena. També contramanifestacions espanyolistes, que demanaven acabar amb aquestes obstruccions de la circulació diàries. Una de les més sonades va ser la d’aquest principi d’any, on van participar membres del Parlament, com la diputada de Ciutadans Anna Grau, o el líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou. Una contramanifestació que va haver de requerir la presència dels Mossos d’Esquadra, davant de la crispació en aquella zona de la ciutat, on a la mateixa hora hi havia manifestants independentistes i constitucionalistes.

Abans d’això, la mateixa alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va demanar a l’aleshores conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que posés fi a aquesta situació i alliberés la Meridiana de les protestes diàries. Finalment això passarà aquest dissabte.

“Blanquegeu” els “fatxes”, diu Meridiana Resisteix al Govern

El col·lectiu de Meridiana Resisteix, que ha capitanejat les protestes a la Meridiana, ha acusat el Govern de “col·laboracionista amb l’Estat feixista EspaÑol”. “Blanquegeu” els “fatxes” des del Parlament, ha recriminat a l’executiu de Pere Aragonès. En aquesta línia, han criticat la decisió presa pel departament d’Interior. “L’Assemblea, que tramita els permisos per aquestes mobilitzacions, no entén aquest canvi de criteri per part del Departament d’Interior i denuncia públicament la voluntat de limitar un dret fonamental com és el de manifestació”, diuen, al seu torn, des de l’ACN.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 10, 2022 | 19:08
    Ricard febrer 10, 2022 | 19:08
    "Elena vol reduir la conflictivitat social ocasionada recentment entre grups antagònics, com són els independentistes i els constitucionalistes"? Algú em podria dir que és això de ser constitucionalista? Algú em podria dir com es tolera una contramanifestació xenòfoba castellanista? Com és que als castellanistes sempres se'ls protegeix i als catalans no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa