L’alcaldessa Ada Colau ha respost a Josep Bou (PP) al plenari que li agradaria posar fi als talls totals de l’avinguda Meridiana i reformular la protesta perquè no tingui tan impacte en el trànsit. No obstant, ha assenyalat a la conselleria d’Interior com a responsable de “buscar una sortida raonable” a la situació després de 14 mesos de manifestacions diàries contra l’empresonament dels líders independentistes.

Concretament ha fet responsable de l’afectació a la mobilitat a l’exconseller d’Interior, Miquel Buch. Colau no s’ha esforçat en dissimular la nul·la sintonia que hi havia entre ella i l’exdirigent de JxCat: “Amb Buch no hi va haver manera, no hi havia cap voluntat d’assumir la seva responsabilitat”. Així, ha instat al nou titular d’Interior, Miquel Sàmper, a intervenir: “Hi ha hagut una manca de gestió, tan de bo que amb Sàmper hi hagi un canvi i es busqui una sortida raonable”.

Colau ha assegurat que els manifestants “són un grup reduït” –tot i que dilluns eren vora 200 persones– i ha posat com a exemple que “podrien ocupar un carril” en comptes de tallar tota l’avinguda perquè això “col·lisiona amb els drets de veïns i veïnes de tornar a casa després de treballar”. Ha reconegut a Bou que un informe municipal –avançat per La Vanguardia– xifra en 340.000 euros el cost dels reforços de Guàrdia Urbana que requereix la protesta. “S’hi han destinat 4 patrulles de forma habitual”, ha detallat.

Comentaris

    Martí Desembre 24, 2020 | 00:04
    Ara, segons aquesta tirana, no ens podem manifestar, perquè fer-ho costa recursos públics.

Nou comentari

Més notícies
Forn de la cadena Vivari que va protagonitzar una polèmica per l'ús del català / Google Street View

Marxa enrere de la fornera de la Meridiana que no volia atendre en català

La dependenta de la fleca Vivari no ha volgut presentar denúncia | No creia als Mossos de paisà que la van visitar i exigia agents uniformats
Integrants del tall de la Meridiana, aquest dilluns 21 de desembre / A.L.

VÍDEO | Tensió entre ultres, antiavalots i independentistes a la Meridiana

Doble concentració al tall nocturn de Fabra i Puig
Dos participants del tall de la Meridiana, el dia del seu primer aniversari / D.C.

Un any de tossuderia a la Meridiana

L'oposició de l'Ajuntament i la pandèmia no han pogut doblegar la persistència de Meridiana Resisteix
Dos participants del tall de la Meridiana, el dia del seu primer aniversari / D.C.

VÍDEO | Segona agressió en pocs dies al tall de la Meridiana

Els manifestants denuncien que dos homes van agredir alguns dels concentrats