Colau insta Sàmper a desactivar el tall de la Meridiana

La protesta ha costat 340.000 euros en reforços policials, segons l’Ajuntament

L’alcaldessa Ada Colau ha respost a Josep Bou (PP) al plenari que li agradaria posar fi als talls totals de l’avinguda Meridiana i reformular la protesta perquè no tingui tan impacte en el trànsit. No obstant, ha assenyalat a la conselleria d’Interior com a responsable de “buscar una sortida raonable” a la situació després de 14 mesos de manifestacions diàries contra l’empresonament dels líders independentistes.

Concretament ha fet responsable de l’afectació a la mobilitat a l’exconseller d’Interior, Miquel Buch. Colau no s’ha esforçat en dissimular la nul·la sintonia que hi havia entre ella i l’exdirigent de JxCat: “Amb Buch no hi va haver manera, no hi havia cap voluntat d’assumir la seva responsabilitat”. Així, ha instat al nou titular d’Interior, Miquel Sàmper, a intervenir: “Hi ha hagut una manca de gestió, tan de bo que amb Sàmper hi hagi un canvi i es busqui una sortida raonable”.

Colau ha assegurat que els manifestants “són un grup reduït” –tot i que dilluns eren vora 200 persones– i ha posat com a exemple que “podrien ocupar un carril” en comptes de tallar tota l’avinguda perquè això “col·lisiona amb els drets de veïns i veïnes de tornar a casa després de treballar”. Ha reconegut a Bou que un informe municipal –avançat per La Vanguardia– xifra en 340.000 euros el cost dels reforços de Guàrdia Urbana que requereix la protesta. “S’hi han destinat 4 patrulles de forma habitual”, ha detallat.

Més informació

Comentaris

    Martí 24/12/2020 12:04 am
    Ara, segons aquesta tirana, no ens podem manifestar, perquè fer-ho costa recursos públics.

Nou comentari