Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Marxa enrere de la fornera de la Meridiana que no volia atendre en català
  • CA

Sense denúncia. Aquesta és la decisió final de la protagonista de la polèmica viral coneguda com la “fornera de la Meriadana”. És el cas d’una dependenta del Vivari de Fabra i Puig que s’hauria negat a atendre en català dues participants del tall de la Meridiana. Segons un informe del departament d’Interior presentat al Parlament, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, l’afectada no interposarà denúncia. Així ho va manifestar als quatre agents dels Mossos d’Esquadra que la van anar a veure. Curiosament, no va voler creure que els dos primers policies que anaven de paisà fossin Mossos: hi va haver d’anar una patrulla uniformada.

L’informe del departament que dirigeix Miquel Sàmper s’ha presentat a petició de Ciutadans, que va denunciar els fets a la fiscalia. En el document, es fa constar que en el “marc de les protestes diàries convocades pel col·lectiu Meridiana Resisteix, el dia 20 d’octubre de 2020 dues dones que es trobaven entre les persones que participen d’aquesta mobilització van entrar al local Vivari situat a l’avinguda Meridiana, 387 i van demanar una consumició en català”. “Presumptament”, continua l’atestat, “la treballadora de l’establiment no les va poder atendre en català i els demanava que li parlessin en castellà”.

Segons els Mossos, “a partir d’aquest incident inicial les dues parts van iniciar un enfrontament verbal mentre es gravaven respectivament” amb els mòbils. “Aquest fet es va fer públic en diversos perfils de les xarxes socials i va crear diferents corrents d’opinió depenent de l’entorn que feia públiques les imatges i explicava el seu relat dels fets”, escriuen els investigadors. De fet, admeten que en van tenir coneixement gràcies a les xarxes socials.

“Posteriorment, el dia 24 d’octubre de 2020, com a resposta de la difusió i el ressò social, un grup de persones relacionades amb el grup anomenat Defensa Catalunya va acudir a l’establiment Vivari per demanar explicacions a la treballadora que suposadament no volia atendre clients en llengua catalana”, detallen els policies. També hi van anar, en aquest cas a donar-li suport, joves de l’entitat unionista S’ha Acabat. “El dia 25 d’octubre de 2020, efectius dels Mossos de paisà es van desplaçar a l’establiment per posar-se en contacte amb la treballadora i/o responsable del negoci, interessar-se pels fets i per preguntar si la persona afectada tenia la intenció de presentar denúncia”, remarquen en l’informe.

Els efectius policials que es van adreçar a la treballadora, que “van reconèixer gràcies a les imatges penjades a les xarxes socials”, i que es van acreditar com a policies amb la seva credencial i la seva targeta d’identificació professional. Però la treballadora no se’n va refiar i es va negar a identificar-se “perquè no creia que fossin agents de la policia”. “Davant de la negativa d’aquesta treballadora, i tenint en compte el motiu pel qual aquesta persona no es volia identificar, els agents actuants van requerir la presència d’una dotació policial uniformada”, subratlla Interior.

Així que es va personar una dotació de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de Sant Andreu amb agents uniformats. Aleshores la treballadora del Vivari afectada se’ls va creure, va accedir a identificar-se i “va manifestar verbalment a l’indicatiu uniformat que no volia presentar cap denúncia en relació amb els incidents”.

Més notícies
El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, en una imatge d'arxiu / ACN (Núria Julià)
Cs porta a Fiscalia les queixes que va rebre una fornera per no atendre en català
Notícia: Cs porta a Fiscalia les queixes que va rebre una fornera per no atendre en català
Comparteix
Carrizosa i Guilarte demanen obrir una investigació sobre un cas viral a les xarxes
Integrants del tall de la Meridiana, aquest dilluns 21 de desembre / A.L.
VÍDEO | Tensió entre ultres, antiavalots i independentistes a la Meridiana
Notícia: VÍDEO | Tensió entre ultres, antiavalots i independentistes a la Meridiana
Comparteix
Doble concentració al tall nocturn de Fabra i Puig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa