Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta perquè l’escola Sant Felip Neri passi a ser pública
  • CA

Famílies d’alumnes de l’escola Sant Felip Neri s’han concentrat aquest dijous a la tarda per reclamar que es desencallin els obstacles perquè el centre passi a ser públic. L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola del barri Gòtic assenyala que hi ha consens dins del centre i també en les institucions perquè la titularitat deixi de ser privada, però assenyala que queda per resoldre que la propietat dels espais de l’escola, la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri, passi a arrendar-los al Consorci d’Educació de Barcelona.

Els manifestants han instat a la congregació que “continuï llogant” els equipaments de la plaça de Sant Felip Neri “tal com ha fet fins ara, i amb independència de quina sigui la seva titularitat”. L’AFA de l’escola detecta que és l’únic serrell que queda per culminar el procés perquè el col·legi sigui públic, un canvi que consideren imprescindible per garantir la “viabilitat del centre” perquè “mantingui el seu projecte educatiu i els valors que l’han fet un referent”.

“Només així podrem garantir el seu pas a escola pública, preservar el projecte educatiu, el dret a l’educació dels nostres infants i joves, vetllar per la cohesió social del barri i que d’aquesta manera el llegat de Sant Felip Neri es mantingui sempre viu”, sosté l’Associació de Famílies d’Alumnes en el manifest de la concentració organitzada aquesta tarda. Agrega que el canvi de titularitat compta també amb el suport de “l’equip docent, la direcció i la titularitat, el Patronat de la Fundació Torres i Bages”.

Concentració per reclamar que l’escola Sant Felip Neri es converteixi en pública / Cedida

“Aquesta posició ve refermada per la voluntat del Consorci d’Educació, format pel Departament d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona, de convertir l’escola de Sant Felip Neri en un centre educatiu públic”, apunta l’AFA. A més, ressalta el moment “decisiu” en què el col·legi es troba “després de tota una història en què Sant Felip Neri ha estat al servei dels infants, primer protegint-los dels bombardejos del 1938, i després oferint-los una educació durant 63 anys“, ha recordat.

Concentració per reclamar que l’escola Sant Felip Neri es converteixi en pública / Cedida

L’entitat addueix també que és rellevant que l’administració passi a fer-se càrrec de l’escola perquè el Gòtic ha vist els darrers anys perdre “els seus referents, el seu teixit comercial de proximitat, el seu teixit associatiu i també els seus veïns i veïnes”. En aquest sentit, destaquen que l’escola “i la seva plaça plena d’infants han estat un element de cohesió social imprescindible i que no ens podem permetre perdre”.

Més notícies
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona / Vicente Zambrano González
Més d’1 milió de firmes contra el sacrifici dels 32 beagles de la UB
Notícia: Més d’1 milió de firmes contra el sacrifici dels 32 beagles de la UB
Comparteix
Els activistes no s'han pogut reunir amb la direcció del Parc Científic
El Bicing de Barcelona | Meritxell M. Pauné
El Bicing ja deixa reservar bici elèctrica
Notícia: El Bicing ja deixa reservar bici elèctrica
Comparteix
Els abonats tenen 5 minuts per recollir el vehicle, sol·licitat a través de l'app Smou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa