Colau demana indultar ja Hasél i restringir les bales de foam

Avisa als manifestants que “els aldarulls no són una solució" | Quasi 130.000 euros en destrosses

L’alcaldessa Ada Colau ha comparegut davant la premsa aquest dissabte al migdia per valorar l’evolució dels aldarulls d’aquesta setmana després de l’empresonament del raper Hasél. Per sortir de l’escalada de violència, ha reclamat al PSOE que accepti l’indult exprés per al cantant que ja ha tramitat Unidas Podemos, mentre el Congrés avança en la reforma del Codi Penal. També ha demanat que el Parlament català reobri el debat sobre la prohibició dels projectils de foam per part dels Mossos d’Esquadra o la limitació del seu ús.

Fent equilibris, ha fet una “crida constructiva” per demanar “calma” als manifestants i alhora ha instat l’opinió pública a “no criminalitzar” el dret a manifestació. “Els aldarulls no són una solució i només perjudiquen els veïns i els comerços”, ha advertit, recordant que molts barcelonins s’han “alarmat” i angoixat en veure “incendis que sovint s’apropen als edificis”. “No és el camí”, ha insistit en les seves declaracions, que ha retransmès en directe betevé.

No obstant, ha subratllat que “les manifestacions  no són un problema, són l’expressió d’un malestar legítim” que va més enllà de Hasél i ha citat com a exemple principal l’increment de l’atur juvenil fins al 40% a causa de la pandèmia. “Treballem juntes totes les administracions per oferir solucions concretes perquè efectivament hi ha raons pel malestar, són problemes complexes però tenen solució si ens hi posem”, ha reblat. “La ciutadania s’ha de poder manifestar amb tranquil·litat i seguretat, tants cops com consideri necessari”, ha insistit.

Preguntada per les càrregues protagonitzades per la Guàrdia Urbana aquest divendres a la nit, ha defensat que la policia local només actua habitualment en qüestions de trànsit i que només en ocasions puntuals “quan fa falta” intervé per protegir dependències públiques. “Ahir la Guàrdia Urbana va fer una actuació de protecció i contenció de les dependències policials” de la Rambla, ha defensat.

Quasi 130.000 euros en destrosses

En paral·lel, els serveis tècnics municipals s’han reunit aquest dissabte al matí per fer una avaluació provisional del cost que suposa per a l’erari barceloní reparar les destrosses de la 4a nit d’aldarulls a la ciutat. La principal despesa municipal, estimen, serà reparar 950m2 de paviment afectat a Pla de Palau, Rambla i Pelai. Calculen que costarà uns 60.000 euros.

Pel que fa als contenidors, cremats i desplaçats pels manifestants com a material de barricada, estimen que reposar els calcinats té un cost estimat de 34.500 euros i les tasques auxiliars de neteja i recollida suposen uns altres 33.500 euros més. En canvi, l’Ajuntament no ha detectat una afectació significativa en l’enllumenat, els espais verds o els semàfors. Aquestes xifres se sumarien al cost dels desperfectes de les tres nits anteriors. El total estimat supera àmpliament el mig milió d’euros.

Més informació

Comentaris

  Ramon 20/02/2021 6:16 pm
  A sota diuen que el ruc de Lleida mereix anar a la presó per ser estalinista. Jo més aviat crec que a aquestes alçades per ser estalinista on mereix anar és al Jerry Springer Show.
  Ramon 20/02/2021 6:14 pm
  La sentència d'execució de Can Vies va ser una de tantes marranades del sistema per fer alcaldessa aquesta tipa.
  Martí 20/02/2021 5:52 pm
  La colau es la Daenerys espanyola, esta boja i es creu que tot el que fa ho fa per el be comú
  Pau 20/02/2021 4:39 pm
  Si sueltan a este tío,vía indulto o como sea,ya saben los próximos delincuentes que entren en prisión,a agitar las calles y se les abre la puerta y se les pone alfombra roja,para el paseíllo.
  Flipander 20/02/2021 2:55 pm
  Maga, la gran impostora. Algun dia es jutjarà aquesta gran actors de sèries B. Colau ets el pitjor.
  Hasel, maltractador a preso 20/02/2021 1:48 pm
  Hasel, maltractador, indultat? Preso per vida, si es un criminal
  13
  24
  Respon
  jaume 20/02/2021 1:26 pm
  Indultar-lo d'injuries a la corona absolutament, per de les agressions físiques no hi ha perquè... Hasél és un Stalinista que afuselleria qui no pensi com ell, i això passa a l'ultradreta també. La llibertat d'expressió té per desgràcia suficients victimes com per abandarar-ho amb Hasél altres rapers, presos polítics, titellaires, artistes, pensadors...
  13
  22
  Respon
  L'OBSERVADOR ASTORAT 20/02/2021 1:14 pm
  EN COMÚ - PODEM ("sucursal colonial" de Podemos) i altres partits “suposadament progres i d’esquerres", són la nova versió del "LERROUXISME".

Nou comentari