Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Suspès el tall de Gran de Gràcia en previsió de nous disturbis
  • CA

Els veïns i comerciants es queden sense tall de trànsit a Gran de Gràcia aquest cap de setmana, per la previsió d’una cinquena nit de disturbis al centre de Barcelona. L’Ajuntament ha comunicat a través d’una piulada que ha suspès preventivament aquesta jornada del programa Obrim Carrers i fonts municipals confirmen a aquest diari que la decisió s’ha pres a petició de la Guàrdia Urbana per evitar posar en perill vianants i botigues si hi ha nous aldarulls a la zona.

Tot i que aquest dissabte la convocatòria és a la plaça Universitat (19h), diverses de les nits prèvies hi ha hagut incidents greus als Jardinets de Gràcia, a les portes de la Vila. En canvi, l’Obrim Carrers de Sants sí que es manté, perquè queda més lluny del centre.

Rebuig a la violència

El govern municipal i també regidors de l’oposició han remarcat en les últimes hores el seu rebuig frontal als disturbis violents. L’alcaldessa Ada Colau ha subratllat en una piulada, després de la quarta nit d’aldarulls per l’empresonament de Pablo Hasel, que defensar la llibertat d’expressió “no justifica en cap cas” les accions violentes. Aquest dret no pot ser excusa per “destrossar tot tipus de mobiliari i espantar veïns, perjudicar comerços afectats per la crisi o atacar mitjans de comunicació”, ha advertit.

S’ha desmarcat del debat entre consellers i parlamentaris sobre quin model d’ordre públic cal implantar als Mossos d’Esquadra i ha expressat “tot el suport” als cossos de seguretat i serveis d’emergències “que treballen per evitar mals majors”. Per contra, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha condemnat “sense matisos” la violència als carrers i ha reclamat respondre-hi de forma “nítida” dels poders públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa