Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Segon saqueig al Decathlon de Ciutat Vella en 4 mesos
  • CA

La botiga de la cadena Decathlon al carrer Canuda de Barcelona ha tornat a ser assaltada i saquejada. És el segon cop en menys de 4 mesos. La quarta nit de disturbis per l’empresonament de Hasél ha derivat en un atac a comerços de Ciutat Vella, inclòs aquest del barri Gòtic que ja va ser afectat per uns altres aldarulls a l’octubre contra el toc de queda i les restriccions.

A poca distància, grups d’encaputxats han trencat vidres i han saquejat comerços del centre comercial El Triangle, a plaça Catalunya. Entre els assaltats hi ha hagut la botiga de roba esportiva Footlocker, segons han informat els Mossos d’Esquadra, una botiga que també va ser assaltada a l’octubre la mateixa nit que la cadena francesa d’articles d’esport.

Saquejat el Decathlon de Ciutat Vella durant la quarta nit de protestes per Hasél / David Cobo

Fonts de Mossos d’Esquadra informen que persones encaputxades han trencat els vidres exteriors i han entrat a dins. La policia vincula l’episodi a una deriva dels enfrontaments a la Rambla, on s’han muntat barricades amb motocicletes i mobiliari urbà, algunes amb foc. També s’han malmès jardineres i han volat pels aires les cadires de terrasses de restauració.

El moment més tens, però, s’ha produït a la part baixa de la Rambla quan un ampli grup de manifestants ha assetjat la comissaria de la Guàrdia Urbana i els seus agents l’han hagut de defensar com han pogut fins que han arribat antiavalots de la Brimo.

Queixa dels restauradors

El Gremi de Restauració també ha posat el crit al cel pels danys que han sofert diversos establiments de la Rambla i entorn. El seu portaveu ha exigit a les administracions una “actuació contundent” contra uns atacs que ha titllat de “barbàrie”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa