Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau critica l’Estat per la manca d’inversions a Rodalies

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat l’Estat per la manca d’inversions al servei de Rodalies. Colau, que ha apujat el to contra la ministra de transports, Raquel Sánchez, ha reclamat un “pla de xoc” per a la xarxa de trens de Catalunya. “La ministra va dir que ho estudiaria, però és evident que no ha fet”, ha lamentat. Tot plegat després d’una setmana complicada a la línia R2, situació que la mateixa Colau ha definit com un “caos” i per a la qual ha demanat “un tractament d’emergència per a una infraestructura imprescindible per a la mobilitat metropolitana”.

Aprofitant les preguntes dels periodistes, l’alcaldessa ha comparat la situació de Rodalies amb la de l’Aeroport del Prat. Ha recordat que l’aeroport mou 55 milions de passatgers i que Rodalies en mou 100 milions, el doble. “Es tracta del transport principal de la gent treballadora”, ha dit després de desglossar les dades. “Per tant, són inadmissibles els retards i les avaries a Rodalies, i s’han de tractar com una emergència de país”, ha conclòs.

Ada Colau i Marc Serra a la fira d'entitats de Sants | Jordi Bataller, ACN
Ada Colau i Marc Serra a la fira d’entitats de Sants | Jordi Bataller, ACN

Canvis a llei catalana de pisos turístics

L’alcaldessa també ha repassat, coincidint amb la visita a la fira d’entitats de Sants, altres temes de l’actualitat barcelonina. Respecte als pisos turístics del carrer de Tarragona, Colau ha tornat a reclamar a la Generalitat que modifiqui la llei per poder revocar llicències turístiques. “La llei catalana és l’única que ens pot permetre revocar llicències que, ara mateix, són a perpetuïtat. Nosaltres hem trobat una fórmula interna per revocar ja una part important de les llicències al bloc del carrer Tarragona”, ha recordat l’alcaldessa.

En el moment de valorar l’auge dels pisos turístics ha criticat de nou el llegat de Xavier Trias. “Els pisos turístics s’han duplicat en els darrers anys, amb més de 100.000 a Catalunya. Mentre que a Barcelona s’han contingut amb els 9.000 que ens va deixar Xavier Trias”, ha afirmat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 06, 2023 | 22:48
    fat boy maig 06, 2023 | 22:48
    Aquesta tia es la reina de les dues baralles.
  2. Icona del comentari de: adéu a maig 07, 2023 | 00:24
    adéu maig 07, 2023 | 00:24
    Realment aquesta paia s'apunta a un bombardeig. Li encanten les fotos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa