Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les aerolínies rebaixen les previsions d’Aena amb l’aeroport del Prat

L’Aeroport del Prat somia a arribar, aquest estiu, a les xifres que hi havia abans de l’esclat de la pandèmia. El passat mes de març va haver-hi un 40% més de passatgers que l’any passat i es va recuperar pràcticament el 95% dels que hi havia el 2019. Una xifres que conviden a l’optimisme de cara a una temporada d’estiu que serà clau. Segons Aena, però, l’aeroport acollirà 37,2 milions de viatgers durant els mesos de més calor, un 7% menys que abans de la pandèmia.

Per la seva part, les aerolínies encara rebaixen més aquesta xifra. L’Associació de Línies Aèries (ALA) calcula que hi haurà uns 200.000 passatgers menys dels que pronostica Aena, una xifra que situa el total de viatgers pràcticament un 8% menys que quatre estius enrere. A l’Estat també es preveu una davallada, amb l’arribada de 219,1 milions de passatgers, un 3% menys que el 2019. Segons el president de l’ALA, Javier Gándara, aquest descens general s’atribueix a la davallada de viatgers de l’Aeroport del Prat i de Barajas. Això sí, malgrat els pronòstics a la baixa, Gándara manté intacte l’optimisme i considera que és “raonable pensar” que aquest estiu s’arribarà a la xifra de passatgers de 2019, ja que l’activitat dels primers mesos de l’any ha estat bona.

L’augment del teletreball frena la recuperació

El president de l’ALA considera que les xifres són raonables tenint en compte la situació actual i que l’estiu de 2019 va ser un “any de rècord”. Considera que el descens de Barcelona i Madrid és lògic tenint en compte que la població ha canviat alguns hàbits. Gándara ha detallat, en unes explicacions que recull l’ACN, que molts dels vols que hi ha a totes dues ciutats concentren passatgers que venen per negocis i que l’augment de reunions telemàtiques està passant factura a les aerolínies.

D’altra banda, ha valorat positivament la recuperació de congressos internacionals. En aquest sentit, Barcelona ha recuperat el Mobile World Congress o ha impulsat el polèmic ‘The District’. Així mateix, la capital catalana acollirà pròximament altres grans esdeveniments a escala mundial com la celebració de la Copa Amèrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa