Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El polèmic congrés ‘The District’ tornarà l’any vinent tot i les protestes
  • CA

“See you next year!”. Així s’ha acomiadat ‘The District” les seves xarxes socials. O el que és el mateix: Fins l’any vinent! Amb aquestes paraules el congrés immobiliari anuncia que hi haurà una nova edició el 2023, tot i les nombroses protestes i l’oposició de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. La primer edició ha deixat 7.200 visitants i un impacte econòmic de 12 milions d’euros per a Barcelona. En total, s’han reunit més de 250 firmes d’expositors, fons d’inversió i “grans tenidors”.

En tot cas, aquesta primera edició passarà a la història per les actuacions dels activistes pel dret a l’habitatge, que van ocupar el recinte com a protesta per la presència de “fons voltors” a Barcelona. Tot i això, el congrés sembla que ha acabat satisfet i per això posarà en marxa una segona trobada en uns mesos, si bé encara queden per conèixer tots els detalls.

Tensió entre policia i manifestants

En total, prop de 200 persones van intentar boicotejar el congrés. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van desallotjar els activistes que resistien utilitzant el mètode conegut com l’arrenca cebes, generant moments de tensió entre policies i manifestants. Aquesta actuació ha estat qüestionada per alguns col·lectius com Som Defensores , que ha anunciat que estudiarà el dispositiu.

Per la seva banda, la policia va detenir entre 50 i 60 persones per aquestes protestes. En aquest cas, denuncien els infractors per un atemptat contra l’autoritat i de desobediència durant el desallotjament.

Els col·lectius que més s’hi han enfrontat al congrés són la PAH, el SIndicat de Llogaters i la CGT. Partits polítics com la CUP també han mostrat el seu desacord. Per la seva banda, Ada Colau, tot i ser vicepresidenta de la Fira de Barcelona —recinte que ha acollit ‘The District’— ha assegurat estar “preocupada” perquè “fons voltors es trobin a Barcelona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa