Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, “preocupada” perquè “fons voltor es trobin a Barcelona”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha indicat en una carda dirigida al Sindicat de Llogateres i altres plataformes que defensen el dret a l’habitatge que també està “preocupada” perquè “fons voltor es trobin a Barcelona” durant el congrés immobiliari ‘The District’, que tindrà lloc entre el 19 i el 21 d’octubre a la Fira de Barcelona.

D’aquesta manera, Colau ha respòs a la carta que les entitats li havien enviat demanant-li que anul·li l’esdeveniment, on hi haurà fons inversors com l’empresa Blackstone. Concretament, ha explicat que no té competències per desprogramar activitats a Fira de Barcelona. El que sí que ha dit que pot fer és “fer arribar el malestar” al Consell General del consorci publicoprivat.

“Els fons voltor que pretenen especular amb l’habitatge no són benvinguts a Barcelona”

“Comparteixo la vostra preocupació” pel fet que “fons voltor es trobin a Barcelona”, ha assegurat l’alcaldessa a la carta. “Reitero que les empreses honestes que vulguin fer habitatge assequible trobaran sempre la nostra complicitat. En canvi, els fons voltor que pretenen especular a costa de vulnerar el dret a l’habitatge no són ni seran benvinguts a Barcelona”, ha afegit.

D’altra banda, Colau ha aprofitat la carta per posar sobre la taula les diferents polítiques ha impulsat pel dret a l’habitatge durant els dos mandats. Fins i tot, ha afirmat que l’Ajuntament és ara “la principal promotora d’habitatge de la ciutat”, ja que té més de 2.000 pisos públics en obres, la major part dels quals són de lloguer. També ha destacat les cooperatives d’habitatges que el consistori ha tirat endavant en sòl municipal amb dret d’ús. Amb això, ha considerat, promou un sector social “antiespeculatiu” i “complementari a l’acció pública”.

Pel que fa a les entitats que defensen el dret a habitatge, Colau ha recordat que “gràcies a la seva empenta”, Barcelona “gaudeix de l’única norma a tot l’Estat que determina l’obligació del sector immobiliari privat de destinar un 30% de tots els pisos de noves promocions a habitatge protegit”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní indignat. a octubre 19, 2022 | 06:07
  Barceloní indignat. octubre 19, 2022 | 06:07
  La Colau protesta perquè no li donen prou comissió. Per res més.
 2. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a octubre 19, 2022 | 08:52
  Serafí Bandarra i Grataconys octubre 19, 2022 | 08:52
  A la Colau se ni enfot tot menys la "poltrona"
 3. Icona del comentari de: Ricard a octubre 19, 2022 | 21:36
  Ricard octubre 19, 2022 | 21:36
  A mi m'agradaria que si Colau pensa el que diu fos conseqüent amb el seu càrrec públic. O és que no és del govern de la Gran Castella? Quan entomarà alguna responsabilitat d'una vegada. Ella sempre passa per casualitat pel lloc dels fets, com una ciutadana més. Que és l'alcaldessa de Barcelona!
 4. Icona del comentari de: en fi a octubre 21, 2022 | 08:55
  en fi octubre 21, 2022 | 08:55
  colau!! dona!!! que ets alcaldessa gràcies als fons voltors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa