Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mobilitzacions a Barcelona contra la fira mundial del sector immobiliari

Els grans transatlàntics del sector immobiliari internacional es donaran cita a Barcelona aquesta setmana del 19 al 21 d’octubre. La celebració de la convenció The District World Summit 2022 ha aixecat molta polseguera a la capital catalana per la participació d’empreses amb un llarg historial polèmic com el gegant Blackstone.

Amb motiu de l’inici d’aquestes jornades impulsades per la companyia Next Business Exhibition (NEBEXT), que convertiran la ciutat en la “capital europea del Real Estate” per tal de “desvetllar les incògnites d’inversió de 2023”, una cinquantena d’entitats locals han convocat mobilitzacions per reclamar la suspensió de la discutida fira.

Les concentracions tindran lloc a la plaça d’Espanya, on està previst que tingui lloc aquesta convenció, que se celebrarà al recinte de la Fira de Barcelona. Les protestes arrencaran a partir de les nou del matí d’aquest dimecres amb l’objectiu de denunciar la “complicitat dels responsables polítics amb els fons voltors, culpables de la crisi d’habitatge”.

Protesta dels comuns contra les seves bèsties negres

Precisament, el grup municipal de Barcelona En Comú feia públic un comunicat aquest dilluns on denunciava que els “especuladors immobiliaris no són benvinguts” a la capital catalana i convocava una concentració per aquest dimecres a les sis de la tarda a les Torres Venecianes de l’avinguda de la reina Maria Cristina.

“Nosaltres, com a ciutadans de Barcelona, estem farts que aquestes grans empreses degradin els barris de la nostra ciutat amb milers de pisos buits, facin pujar els preus de manera desorbitada i expulsin els nostres veïns i veïnes de les seves cases”, apunta la formació en un comunicat, on remarca que el consistori barceloní està fent “tot el que pot” per reduir els perjudicis que provoca l’especulació, però que necessita “més implicació de les altres administracions”.

En aquest sentit, Barcelona En Comú fa una “crida urgent” perquè es compleixin els acords de govern i es modifiqui l’actual proposta de Llei d’Habitatge per poder regular el mercat immobiliari amb mesures efectives de garantia i lluita contra els abusos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a octubre 18, 2022 | 15:55
    En fi octubre 18, 2022 | 15:55
    Els comuns que protesten, si la colau és alcaldessa, gràcies als fons voltors
  2. Icona del comentari de: LLuis a novembre 01, 2022 | 15:52
    LLuis novembre 01, 2022 | 15:52
    Ja està bé d'enganyar , el mercat de lloguer està gran part en mans dels petits propietaris, els fons voltors són una mínima part. En les més de 400 esmenes que han presentat a la ley de la vivienda en la tramitació al congreso de los diputados, els partits d'esquerres n'han presentat moltes demanant que les mesures restrictives s'apliquin a TOTS els propietaris sense distinció i a l'exposició de motius de l'esmena ho diuen clarament que com que la majoria de tenedors són propietaris individuals si només s'aplica als grans propietaris no tindria CAP efecte sobre el mercat. El que no diuen és que quan ningú llogui, llavors s'hauran de posar les piles, deixar-se de discursets i fer habitatges de protecció pública de lloguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa