Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau crida a recuperar l’esperit dels Jocs Olímpics per sortir de la crisi
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat aquest dijous l'”esperit” dels Jocs Olímpics de 1992 com l’antídot ideal perquè la ciutat es reposi de la crisi social. Quan és a punt de complir-se 30 anys de la fita olímpica, l’Ajuntament de Barcelona ha commemorat l’efemèride amb una recepció oficial al Saló de Cent als voluntaris olímpics, en què també han estat presents el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, entre altres autoritats.

Colau ha ressaltat “l’esperit de compromís i de col·laboració” que van fer possibles les Olimpíades a Barcelona, informa Europa Press. L’alcaldessa ha opinat quye cal revifar aquell tarannà per projectar la ciutat cap al futur perquè surti enfortida de la recessió.

Els actes de commemoració de Barcelona 92 són força menys que altres cops per celebrar un aniversari rodó que ha passat gairebé desapercebut a la ciutat. En tot cas, l’Ajuntament projecta un espectacle d’imatge i so sobre la façana de la plaça Sant Jaume aquest vespre. El xou es repetirà en diferents passis cada vespre entre aquest divendres i diumenge.

Un exemple “d’excel·lència”

Per a Colau, els Jocs van ser un “exemple d’excel·lència” i d’èxit a un nivell triple: per l’organització i l’execució basada en la col·laboració entre administració pública i sector privat; per un impuls –segons el seu parer– sense precedents per a l’esport al país, i també per la transformació de la ciutat que va permetre “dignificar les perifèries, recosir la ciutat, obrir-la al mar i col·locar-la al món”.

La primera edil ha afirmat que els Jocs van ser la “palanca necessària” per fer possible una transformació que, segons ella, ha facilitat a la ciutat acollir ara nous esdeveniments com l’Integrated Systems Europe (ISE) o el Mobile World Congress, entre d’altres. Colau creu que Barcelona és una ciutat que pot escollir i sap escollir, en paraules.

Ha assegurat que Barcelona no es va deixar portar per la nostàlgia durant l’organització d’aquesta cita olímpica, i ha dit que tampoc no ho ha de fer ara, davant el repte d’impulsar una ciutat “amb menys contaminació, més verda, menys desigualtats, més oportunitats , menys especulació i més tecnologia”.

Més notícies
Vista aèria de l'Anella Olímpica / AL PHT Air Picture TAVISA
El ‘making of’ dels Jocs del 92, segons tres exalcaldes de Barcelona
Notícia: El ‘making of’ dels Jocs del 92, segons tres exalcaldes de Barcelona
Comparteix
Narcís Serra, Joan Clos i Jordi Hereu analitzen el llegat olímpic 30 anys després de l'esdeveniment
Una imatge d'arxiu d'Ada Colau / ACN
Colau creu que els Jocs van ser una “ocasió perduda” per fer pisos públics
Notícia: Colau creu que els Jocs van ser una “ocasió perduda” per fer pisos públics
Comparteix
L'alcaldessa elogia el llegat de 1992, però s'oposa als grans esveniments per remodelar la ciutat
El cartell dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 que ha aparegut a l'estació de Jaume I / MMP
Tapat de nou el cartell ‘vintage’ dels Jocs Olímpics aparegut al metro
Notícia: Tapat de nou el cartell ‘vintage’ dels Jocs Olímpics aparegut al metro
Comparteix
TMB no aclareix si l'antic rètol de Barcelona 92 ha patit danys mentre es dirimeix si es conserva
Felip VI amb Ada Colau al costat i Carles Puigdemont al fons, en el 25è aniversari dels Jocs Olímpics / Foto: Europa Press
Barcelona minimitza la commemoració dels 30 anys dels Jocs Olímpics
Notícia: Barcelona minimitza la commemoració dels 30 anys dels Jocs Olímpics
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau avança que hi haurà una recepció de voluntaris olímpics al Saló de Cent dijous 21 de juliol

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a juliol 22, 2022 | 09:26
    en fi juliol 22, 2022 | 09:26
    mira kolau, tu no tens ni esperit del 92 ni res de res, el teu únic compromís està sent destrossar Barcelona, l'acceptació dels vots del vals, manifestes el teu agraïment col·laborant amb els feixistes. Au va kolau, esperem i desitgem, que en les properes eleccions, siguin un gran fracàs per a tu, et mereixes una targeta vermella, una enorme desqualificació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa