Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així fa servir la Casa Reial el palau de Barcelona tancat a la ciutadania
  • CA

La Familia Reial espanyola ha ocupat el palau Albéniz per una nova estada del Felip VI, la reina Letizia i les seves dues filles a Barcelona. En aquesta ocasió, ha sigut pel lliurament del premis Princesa de Girona, que s’han entregat a Cornellà de Llobregat. Hores abans, la princesa Elionor i la infanta Sofia han participat en un taller on han acudit altres joves als jardins del palauet, on s’ha barrat el pas al parc públic aquest passat cap de setmana.

Les dues filles del rei han assistit a la sessió impartida per Code.org, que fomenta l’ensenyament de les ciències de la computació a les escoles, informa l’ACN. El responsable del projecte, Hadi Partovi, ha valorat la participació de les filles de la família reial i ha destacat “els coneixements previs” que tenien sobre la matèria.

La infanta Sofia i la princesa Elionor participen en un taller als jardins del palauet Albéniz / Eli Don / ACN
La infanta Sofia i la princesa Elionor participen en un taller als jardins del palauet Albéniz / Eli Don / ACN

El taller ha comptat també amb la participació d’altres joves que formen part del programa ‘Generació docents’ i que s’han format en programació amb l’objectiu de portar el llenguatge de codi a les aules. Una professora d’educació infantil, Núria Vanaclocha, ha assegurat que “les princeses s’han mostrat molt interessades i participatives”. Ha subratllat que és important que persones com elles estiguin “involucrades” en la millora de l’educació.

Marc per a la foto

Els jardins del palau Albéniz també ha fet de marc per a la fotografia en què la família reial al complet ha posat amb els guardonats. Els reis han intercanviat algunes impressions amb els premiats.

La Família Reial espanyola, durant el taller impartit als jardins del palauet Albéniz / Eli Don / ACN
La Família Reial espanyola, durant el taller impartit als jardins del palauet Albéniz / Eli Don / ACN

El palauet Albéniz ha quedat tancat al públic aquest cap de setmana. Agents de la Guàrdia Civil, equipats amb armes llargues, han custodiat l’entrada del recinte durant els últims dies, en què els jardins de Joan Maragall són habitualment d’accés públic. El govern municipal va assegurar que l’ús reial de l’edifici no impedia per res l’ús ciutadà.

El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, ha obert una investigació per esclarir la despesa que l’Ajuntament de Barcelona assumeix per les estades de la Família Reial en la finca municipal, arran dels recents articles publicats pel TOT Barcelona. Aquest diari no ha aconseguit resposta del consistori, Casa Reial ni Patrimoni sobre quin criteri s’utilitza per decidir on els reis d’Espanya pernocten. En altres ocasions, han triat allotjar-se en hotels per als seus desplaçaments a Catalunya.

Més notícies
Una guàrdia civil patrulla a peu el perímetre dels jardins Joan Maragall durant l'ús reial del Palau Albéniz / Foto: MMP
Colau tanca els jardins del Palau Albéniz per allotjar la Casa Reial
Notícia: Colau tanca els jardins del Palau Albéniz per allotjar la Casa Reial
Comparteix
La finca municipal anul·la les visites d’aquest cap de setmana i té Guàrdia Civil a les portes
Banderes a l'ajuntament i Palau de la Generalitat. Jordi Play
La dreta espanyola no ha passat del 20% del vot a Barcelona en 40 anys
Notícia: La dreta espanyola no ha passat del 20% del vot a Barcelona en 40 anys
Comparteix
Les majories del PP a l’Estat i l’ascens de Cs a Catalunya i a Madrid mai no van tenir un efecte transvasament a la capital catalana
Jardins de Joan Maragall des de la font del Palau Albéniz / Foto: Òscar Giralt - Barcelona Imatges
El Síndic de Barcelona obre una investigació sobre el Palau Albéniz
Notícia: El Síndic de Barcelona obre una investigació sobre el Palau Albéniz
Comparteix
Sol·licitud formal al govern d’Ada Colau per esclarir el cost de la residència reial, després la publicació de detalls de les estades al TOT Barcelona
Saló d'Escultures del palauet Albéniz / Wikimedia - Jordiferrer
El Síndic indaga també actes rebutjats al Palau Albéniz
Notícia: El Síndic indaga també actes rebutjats al Palau Albéniz
Comparteix
La institució té oberta una actuació d'ofici arran de les informacions publicades al TOT Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa