“Cap persona és il·legal”: protesta contra l’acte del líder de Vox a Nou Barris

Un fort dispositiu policial conté els antifeixistes concentrats a prop de la biblioteca de Torre Baró on Abascal es trobava amb afiliats i simpatitzants

Un mínim de vuit furgonetes d’antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu de seguretat al voltant de la biblioteca Zona Nord, a Torre Baró, on Vox celebrava un acte amb la presència de Santiago Abascal. Com ha succeït en altres ocasions, la resposta dels grups antifeixistes ha estat immediata i s’han fet crides a concentrar-se a la rodalia de la biblioteca per plantar-hi cara. Tanmateix, la presència policial als diferents accessos del recinte, tant a l’avinguda Vallbona com al carrer Vallcivera, pretén garantir que els dos col·lectius no entrin en contacte en cap moment. 

De fet, des d’un quart de set de la tarda, la policia no deixava que la cinquantena d’antifeixistes concentrats es desplacin a altres zones més que el lloc on s’hi han trobat, a la sortida de l’estació de la Renfe de Torre Baró.

A partir de dos quarts de vuit, quan estava previst que s’iniciés l’acte de Vox, els càntics des del carrer s’han intensificat. Especialment els que clamaven que “cap persona és il·legal” o els que remarcaven l’esperit antifeixista de Nou Barris. També s’han repetit proclames contra els Mossos d’Esquadra i els “nazis”.

Després d’haver-hi una petita comitiva de famílies del barri, majoritàriament d’origen llatinoamericà, situada a l’entrada de la biblioteca durant bona part de la tarda, finalment la policia els ha desallotjat sense donar-los cap motiu en especial, asseguren. Era un grup format per mares i fills que han protestat davant l’arribada de Santiago Abascal escridassant-lo.

L'accés a la biblioteca Zona Nord, on es farà l'acte de Vox, vigilat per antiavalots dels Mossos d'Esquadra. / D.C.

L’accés a la biblioteca Zona Nord, on es farà l’acte de Vox, vigilat per antiavalots dels Mossos d’Esquadra. / D.C.

La convocatòria contrària a l’acte de Vox es va anunciar ahir a les xarxes socials a través dels comptes de diferents CDR, com el de Nou Barris, que a més ha organitzat un taller de pancartes al Casal Popular 3 Voltes Rebel abans de la trobada antifeixista. La CUP hi ha donat suport. 

Més informació

Comentaris

  Tomppa 15/05/2019 8:31 pm
  Imperialisme o el seu nom moderat immgració massiu es fastigosa, els espanyols i els catalans pro substitució de població fan riure ... no vull viure a Espanya ( vol, amb els espanyols ) ni a un estat islamic ( vol dir amb muslumans com demografia majoritari ) ... prou ha infaltilisme ... immgració massiu es un crim contra diversitat d’humanitat.
  TSSO 15/05/2019 7:39 pm
  Mossos i TV3 continuen intervinguts fent la feina bruta a l'unionisme,protegint i donant impunitat a la ultradreta i fent campanya per ERC. Vergonyós i lamentable.
  X*2 15/05/2019 7:25 pm
  Fora els nazis de Catalunya

Nou comentari