“Calladito y a hacer caso”: joves identificats denuncien l’actitud de la policia

Un grup d'independentistes acusa els Mossos de fer actuacions "injustificades"

La identificació que han fet els Mossos d’Esquadra a l’Estació de França d’un grup de manifestants ha sorprès alguns dels afectats, que denuncien que l’acció de la policia catalana és totalment “injustificada”. Un d’ells és Anthony Sànchez, co-fundador de Joves Nous Catalans. “A un dels meus companys un mosso li ha dit ‘calladito y a hacer caso’, si aquesta és l’actitud de les forces d’ordre, ja em diràs què fan en el seu temps lliure”, ha lamentat en declaracions al TOT Barcelona.

“No teníem cap intenció d’entrar, encara que és una estació pública i les portes estaven obertes”, ha explicat el jove independentista. Els manifestants han entrat per una segona porta després que la seguretat de l’estació hagués tancat la primera. “Un mosso ha dit que teníem intenció d’asseure’ns a les vies, ens han convidat a sortir i al vestíbul ens han tancat la porta amb la intencionalitat era identificar-nos”, ha relatat Sànchez.

Tres dels joves identificats a l'Estació de França / JAG
Tres dels joves identificats a l’Estació de França / JAG

Una de les seves companyes, Laura, també identificada, ha explicat que els han identificat perquè els acusen d’haver entrat a l’estació quan la porta era tancada, cosa que considera que és falsa. El fet és que la seguretat de l’estació no ha tingut temps de tancar la segona porta, deixant que centenars de persones entressin a l’estació i arribessin a la zona de vies, d’on posteriorment els Mossos els han desallotjat.

Més informació

Nou comentari