VÍDEOS | Tensió, burla i naftalina: anecdotari de la protesta contra Felip VI

Espanyolistes abanderades, un monàrquic adoctrinador i l'antiavalots "guapo"

La manifestació contra Felip VI ha inclòs un ampli anecdotari. Hi ha hagut moments de crispació, pintorescos i també divertits. Un d’ells és l’episodi de tensió que s’ha viscut quan un grup de dones amb banderes espanyoles i una pancarta de Convivència Cívica Catalana han aparegut als entorns de l’Estació de França. Els manifestants les han començat a increpar pel que consideraven era una actitud provocadora.

Finalment un grup d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra han hagut d’intervenir i s’ha endut les dones per evitar problemes.

Adoctrinament monàrquic

Una hora llarga més tard, a la porta de l’Estació de França s’ha produït una altra confrontació de partidaris i detractors de la Casa Reial. En aquest cas, en canvi, s’ha imposat la ironia. Un home ha exhibit el seu fervor monàrquic intentant convèncer un grup de joves que l’encerclaven, desglossant els seus arguments sobre la figura del cap d’Estat i cridant “Viva el Rey”. Els nois li han respost cantant “Catalunya antifeixista!” i entregant-li un pamflet.

“Guapo! Guapo!”

Una altra de les anècdotes del matí l’ha protagonitzat un antiavalots cobert de pols de pintura, a qui els manifestants han ovacionat sarcàsticament al crit de “Guapo! Guapo!”. El policia s’havia tacat completament de color taronja durant l’acció ‘holi’ al cordó policial i en acabar s’ha quedat sol custodiant els vehicles policials. La manifestació que arribava a Marquès de l’Argenteria ha passat per davant seu i en veure’l tan acolorit l’han envoltat per fer-ne mofa. Un company hi ha anat ràpidament per custodiar-lo i evitar incidents, tot i que li ha caigut una caixa d’eines i encara ha incrementat més la burla dels activistes.

Mosso antiavalots tenyit de taronja i encerclat pels manifestants / Quico Sallés
Mosso antiavalots tenyit de taronja i encerclat pels manifestants / Quico Sallés

Comentaris

    Andreu Ferran 09/10/2020 1:10 pm
    Suposo que a aquestes dones amb la rojigualda ja els està bé que l'emèrit robés un bon grapat de milions.

Nou comentari