Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barri on ERC va fer el pitjor resultat el 2019

ERC va guanyar les eleccions el 2019 amb el 21,4% dels vots i 10 regidors. Un 10% més de vots que el 2015. Els Comuns van ser segona força amb els mateixos regidors, però amb el 20,7% dels vots. La victòria groga a tota la ciutat es va traduir també en una victòria als districtes de l’Eixample, Sants-Montjuïc i Les Corts. Però com tots els partits, va punxar en alguns barris. I el barri on ERC va treure el seu pitjor resultat va ser al districte de Nou Barris, on el PSC va arrasar. A Torre Baró la llista d’Ernest Maragall va obtenir el 10,3% dels vots.

Un feu del PSC

El districte de Nou Barris es va tenyir completament de vermell, amb una victòria potent del PSC amb el 28% dels vots, molt lluny del 22% dels Comuns, que el 2015 havien convertit el districte en la clau de la seva victòria. ERC va treure un 16% dels vots en aquest districte. Però com van quedar les forces polítiques en aquest barri on ERC va registrar el seu pitjor resultat, tot i que en cap cas no va ser la força menys votada al barri? Doncs el PSC de Jaume Collboni va arrasar amb el 33,9% dels sufragis emesos a Torre Baró. La segona força va ser Ada Colau, amb un 23,8%. Després Manuel Valls, per Barcelona pel Canvi-Cs, va obtenir l’11,8% dels vots. En quart lloc, ERC amb aquest 10,3%. El PP va aconseguir el 5,9% i l’extrema dreta de VOX va fer el 4,9%, Junts per Catalunya va quedar-se amb el 2,5% dels vots i finalment, la CUP va obtenir el 2,1%.

Altres barris on ERC va treure el 2019 uns resultats més modestos van ser Pedralbes (13,9%), el barri més anti-Colau de Barcelona. A Ciutat Meridiana el percentatge va ser del 10,6%, a la Prosperitat, el 13%, a la Trinitat Vella va obtenir el 12,3%.

Més notícies
Mapa de les seccions censals del 2019 TOT BARCELONA
La Gàl·lia del PP: una plaça al barri de Sant Martí
Notícia: La Gàl·lia del PP: una plaça al barri de Sant Martí
Comparteix
Els populars només van guanyar en una secció censal de Barcelona a les eleccions del 2019 | Quan VOX es va presentar a les eleccions al Parlament del 2021 li va furtar el lideratge
Una imatge d'arxiu de Barcelona / Jordi Play
Els dos barris de Barcelona on Junts va obtenir menys vots el 2019
Notícia: Els dos barris de Barcelona on Junts va obtenir menys vots el 2019
Comparteix
El partit va aconseguir només 12 vots a la Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc) i Vallbona (Nou Barris)
Ada Colau en l'acte d'inici de campanya a La Paloma / ACN
El barri més anti-Colau de Barcelona
Notícia: El barri més anti-Colau de Barcelona
Comparteix
La líder dels Comuns va registrar en aquesta zona del districte de les Corts els seus pitjors resultats de tota la ciutat tant a les eleccions del 2015 com a les 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa