Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dos barris de Barcelona on Junts va obtenir menys vots el 2019

El maig del 2019 es van celebrar les darreres eleccions municipals. El guanyador va ser el candidat d’ERC, Ernest Maragall. A l’alcaldia, però, va acabar per segona vegada consecutiva la candidata de BComú, Ada Colau, gràcies al suport del PSC i als tres regidors que li va donar el candidat de BEC-CS, Manuel Valls. El PSC va ser, amb Jaume Collboni al capdavant del partit, la tercera força més votada i Junts per Catalunya la quarta. Els caps de llista van ser llavors el tàndem Quim Forn i Elsa Artadi, que van obtenir, concretament, 78.957 vots (10,47%).

Els resultats van ser força pitjors que en el 2015. Mentre l’exalcalde Xavier Trias va aconseguir la victòria en 19 barris, amb domini clar a Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts, en les eleccions del 2019 Junts no va ser la força més votada en cap barri barceloní. Si observem la realitat per extrems, els dos barris on Junts va obtenir menys vots són la Marina del Prat Vermell (12 vots) i Vallbona (12 vots). Al primer barri, que es troba al perifèric districte de Sants-Montjuïc, la força més votada va ser BComú amb 105 vots, al qual va seguir de molt a prop del PSC amb 103 vots. El PSC sí que va ser el partit més votat a Vallbona, al també perifèric districte de Nou Barris.

La Nova Esquerra de l’Eixample

A l’altra cara de la moneda es troben els barris on Junts va ser més votat. El primer pertany al districte de Sarrià-Sant Gervasi: Sant Gervasi-Galvany, on va obtenir 4.321 vots. El segon barri on va ser més votat es troba fora de les fronteres d’aquest districte. Es tracta de la Nova Esquerra de l’Eixample, on va obtenir 4.173. Pel que fa a tot el districte de Sarrià-Sant Gervasi, Junts el va perdre en mans de BEC-CS, que va ser la força més votada amb el 24,42% dels vots, mentre que Junts es va quedar amb el 17,6%.

La situació de Junts és força diferent en les eleccions d’enguany. El candidat torna a ser l’exalcalde Xavier Trias i la seva candidatura és Trias per Barcelona. Destaca, entre altres, per aglutinar personalitats de diferents sensibilitats polítiques de Junts, PDeCAT, MésCAT i Demòcrates. Algunes enquestes publicades els darrers mesos han donat la victòria a Trias. Una enquesta interna del passat mes d’abril assenyalava que guanyaria les eleccions del pròxim 28 de maig. Concretament, ho faria guanyant entre 13 i 14 regidors i amb un percentatge de vots que aniria del 26,4% al 27,6%. L’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quedaria en la segona posició amb 9 o 10 regidors (entre un 17,7 i un 18,9% dels vots). El passat mes de març, una enquesta dels Comuns també li va donar la victòria. Trias quedaria en primera posició amb 11 regidors i Colau en segona, molt a prop seu amb 10 regidors.

Aquest dijous, però, el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CIS) va posar sobre la taula una altra guanyadora: Colau. Quedaria en primera posició amb entre 11 i 13 regidors. En segona posició se situaria el candidat del PSC, Jaume Collboni, que obtindria 10 – 12 regidors. Trias, per part seva, quedaria en tercera posició amb 8 – 9 regidors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa