L’alcaldessa de Barcelona i candidata dels Comuns, Ada Colau, afronta aquesta campanya electoral amb l’objectiu d’aconseguir la reelecció per a un tercer mandat al capdavant de la ciutat. La líder de Barcelona En Comú ha celebrat aquest dissabte un acte en una de les zones de la capital catalana que la seva formació aspira a recuperar com el districte de Nou Barris, on es van imposar l’any 2015 trencant l’hegemonia del PSC, però un indret que els socialistes van recuperar per a la causa als comicis d’ara fa quatre anys.

Els Comuns aspiren a millorar enguany els resultats del 2019, quan van ser la força més votada en 14 dels 73 barris de la ciutat, i ho fan posant la mirada especialment en zones com l’Eixample o Nou Barris, espais que seran clau per poder arribar a la xifra que van assolir fa vuit anys, amb victòries en 53 dels barris. Ara bé, hi ha un indret especialment hostil a Barcelona on Colau té molt complicat imposar-se. Aquesta part del districte de les Corts s’ha convertit en una fortalesa pràcticament inexpugnable en les darreres dues eleccions i tot apunta que ho continuarà sent aquest 2023. Parlem del barri de Pedralbes.

Aquesta zona ha estat territori comanxe per als Comuns des de la seva irrupció a l’Ajuntament de Barcelona l’any 2015. A les eleccions de fa vuit anys, aquest barri barceloní va ser juntament amb Tres Torres la zona de la ciutat on Colau va treure pitjors resultats, concentrant només un 5,4% dels vots. Aquesta tendència es va agreujar encara més l’any 2019, quan BComú es va quedar amb només el 4,8% dels vots en aquest barri, convertint-lo en l’indret on percentualment menys persones van votar a l’actual batllessa.

El barri on Colau va arrasar

A les eleccions d’ara fa quatre anys, Colau va aconseguir retenir 14 dels 53 barris que va seduir el 2015, entre els quals destaquen els fidels de Ciutat Vella –Raval, Gòtic, Sant Pere i Santa Caterina– i també el Poble-sec. Els Comuns també van guanyar a la Font de la Guatlla, el Parc i la Llacuna, Sant Andreu, la Marina del Prat Vermell i la Sagrera. Tanmateix, el barri on va treure millors resultats va ser la Clota, on va rebre el suport del 32,1% dels votants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa