Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Gàl·lia del PP: una plaça al barri de Sant Martí

El 2019, el PP va obtenir a Barcelona els pitjors resultats de la seva història en unes eleccions municipals. 37.745 vots, un 5,01%, al límit del mínim exigible per entrar en el repartiment de regidors. En va obtenir 2, i no va ser la força més votada en cap dels 73 barris de la ciutat. Però sí que va guanyar en una secció censal, una illa de cases. Allà va aconseguir 171 vots, el 26% del total de vots vàlids. On és aquesta Gàl·lia del PP? Es tracta d’un conjunt de blocs de pisos obrers al voltant de la plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals. Però no només el PP va triomfar aquí, sinó tot el conjunt d’opcions polítiques que se situen en l’eix nacional espanyolista i socialment a la dreta. Manuel Valls, amb Barcelona pel Canvi-Cs, va obtenir 135 vots i VOX en va aconseguir 23. En total, aquestes opcions van superar el 50% del total, quan en el còmput global de la ciutat van obtenir el 19% dels sufragis vàlids.

Residència de policies espanyols

Però què converteix aquesta illa de casa delimitada pels carrers Andrade, Concili de Treinto, Fluvià i Bac de Roda en el punt de la ciutat amb un percentatge tan elevat de vot del PP? Els inquilins són la raó. I és que part dels habitatges van ser construïts durant el franquisme per allotjar-hi policies nacionals destinats a la caserna de la Verneda i procedents d’arreu de l’Estat espanyol. Amb els anys es van escripturar i una part s’han venut, però molts dels residents són encara agents jubilats o els seus descendents. Això explica que en aquesta illa de cases triomfin els partits amb els quals es poden sentir més còmodes des del punt de vista ideològic.

Però si mirem les eleccions al Parlament del 14 de febrer de 2021, qui es va imposar en aquesta illa de cases va ser VOX, que va acabar emportant-se onze diputats a la cambra catalana.

Més notícies
Sirera, candidat del PP, després d'una entrevista amb TOT Barcelona | Jordi Play
Daniel Sirera (PP): “Ens volen fer triar entre els dos pitjors alcaldes de la història”
Notícia: Daniel Sirera (PP): “Ens volen fer triar entre els dos pitjors alcaldes de la història”
Comparteix
ENTREVISTA al candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona: "No vull imposar el meu model de ciutat als altres, vull que la ciutat funcioni i que cadascú la gaudeixi com vulgui"
Presentació de la candidatura el PP a Barcelona el 28M PP
Guerra civil al PP de Barcelona a les portes del 28M
Notícia: Guerra civil al PP de Barcelona a les portes del 28M
Comparteix
El president del PP a l'Ajuntament, Óscar Ramírez, cessa tres assessores del grup municipal per falta de confiança | El conflicte intern és també una guerra entre partidaris de Feijóo i d'Alejandro Fernández a Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa