Ayuso defensa ara el MWC a Barcelona i avisa que “altres preferirien que marxés d’Espanya”

La presidenta de la Comunitat de Madrid rectifica i afirma que vol "sumar amb Catalunya"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat aquest divendres que el Mobile World Congress (MWC) es quedi a Barcelona, però ha avisat que “altres preferirien que marxés” d’Espanya. Ho ha dit en una conferència al Cercle Eqüestre de Barcelona, després que fa dues setmanes digués que volia el trasllat del MWC a Madrid.

Ha atribuït aquestes declaracions al fet que ho va dir després d’escoltar a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “qüestionar el capitalisme i el lliure mercat”, i considera que es van malinterpretar les seves paraules. Ayuso diu que va voler dir que prefereix que el Mobile se celebri a Madrid abans que se’n vagi d’Espanya, però vol que continuï quedant-se a la capital catalana.

Corredor Mediterrani

Preguntada pel Corredor Mediterrani, ha destacat que els dirigents del PP català li han transmès el seu suport a aquest projecte, per la qual cosa ha assegurat que des de la Comunitat de Madrid també ho faran: “sé que és alguna cosa que sempre s’ha volgut i per això em sembla bo. Ho secundarem i, en la mesura de les nostres possibilitats, contribuirem a això”.

“Vull sumar amb Catalunya”

En la seva intervenció, Ayuso ha lamentat que Catalunya “res té a veure amb la que brillava amb llum pròpia davant el món”, i ha apostat per aconseguir créixer econòmicament amb Catalunya no a costa d’ella: “vull sumar amb Catalunya. Necessitem reconstruir els ponts per a fer una Espanya forta i unida”.

En aquest sentit, considera que el procés sobiranista “està convertint a la que fins fa poc era la regió més pròspera del país en un embull burocràtic i d’obstacles reguladors en la qual la supervivència empresarial, per no parlar de l’emprenedoria, cada vegada es fa més difícil”, i ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de contribuir-hi per haver fet concessions a l’independentisme. “Vull un país en què tant Catalunya com Madrid continuem sent la locomotora de prosperitat i millora de les condicions de vida dels nostres ciutadans”, ha reblat.

Més informació

Nou comentari