Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Argimon veu en Trias “un nom molt sòlid” per ser alcaldable de Junts
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’exalcalde i exconseller Xavier Trias es recomanen mútuament com alcaldables de Junts per Catalunya. Aquest matí era Trias qui apostava, en declaracions a El Món, per un tàndem d’Argimon i el regidor Jordi Martí Galbis com a caps de cartell, tot i deixar la porta oberta a encapçalar la llista ell mateix. Poques hores després, preguntat per la premsa, és Argimon qui li torna a Trias les lloances: el veu “un nom molt sòlid” per a les eleccions municipals de 2023.

El conseller insisteix novament, però, que farà “el que digui” Trias. Ha explicat que parla sovint amb Trias, perquè és l’actual president del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut (ICS) i perquè tenen una “molt bona relació”. De fet, Argimon i Trias es coneixen des de fa molts anys i formen part de la generació de polítics i alts tècnics que va construir de zero la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya amb l’arribada de la democràcia.

Argimon assegura que no fa plans de futur més enllà de les seves competències polítiques actuals, però el seu nom sona cada cop més fort per resoldre la difícil successió d’Elsa Artadi. “Benvinguda aquesta opció”, ha dit Argimon sobre la possibilitat que Xavier Trias es repensi el seu rotund ‘no’ inicial a tornar a lluitar per l’alcaldia de Barcelona.

El conseller tampoc tanca la porta a ser ell l’alcaldable, si ve dilluns ja va subratllar en una entrevista que ningú del partit li ho ha proposat formalment. Ha respost a aquestes preguntes en una visita de premsa a les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar.

Més noms per liderar JxCat

El ball de travesses per encapçalar Junts inclou múltiples noms. L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, la regidora i exconsellera Neus Munté, el regidor i exconseller Ferran Mascarell i el regidor Jordi Martí Galbis sonen amb força des de fa setmanes. Els tres darrers són membres de l’actual grup municipal de JxCat, juntament amb el regidor que substitueix Artadi, Joan Rodríguez. El nou electe, que és també el cap del partit a Barcelona, exposava en una entrevista al TOT Barcelona que la cúpula del partit s’inclina per fer les primàries sense pressa per “triar bé”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa