Aragonès i Colau acorden fer pinça per quadrar els pressupostos de Barcelona

Un nou grup de treball abordarà projectes per a la reactivació econòmica de la capital

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’han reunit aquest dilluns per valorar com funciona el procés de desconfinament de la ciutat i parlar del futur de la capital catalana davant la crisi derivada de la covid-19. A la trobada han pactat treballar la modificació pressupostària de l’Ajuntament, en tant que la Generalitat té la tutela financera del consistori; i estudiar els marges d’endeutament de la ciutat, segons han explicat fonts coneixedores dels detalls de la reunió.

Ambdós han compartit la necessitat de que els ajuntaments sanejats puguin disposar del superàvit –una demanda del municipalisme a l’Estat que de moment no ha estat atesa– i destinar-lo a les partides pressupostàries de lluita contra el coronavirus i els seus efectes. De la mateixa manera, el grup abordarà com podria participar l’Ajuntament de la capital en els fons de recuperació que l’Estat transferirà a la Generalitat i en els que puguin arribar de la Unió Europea.

També han acordat crear un altre grup de treball entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona que serveixi per desenvolupar projectes estratègics de reactivació econòmica a la ciutat. En aquest sentit, Aragonès i Colau han abordat la conveniència d’actuar coordinadament per a la sortida de la crisi i la reconversió que alguns sectors necessitin a causa de la Covid-19. Les dues institucions han creat diversos espais de coordinació durant la pandèmia, per exemple per a muntar els Pavellons Salut o per supervisar la desescalada.

Per últim, Colau i Aragonès han comentat també la situació de Nissan, especialment dels seus treballadors i de les empreses proveïdores. Així, han remarcat la voluntat de mantenir un canal d’informació permanent entre el Govern i l’Ajuntament i l’ÀMB per parlar del futur de la planta. A la trobada també hi ha participat el secretari general de Vicepresidència, Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i el regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí. S’ha fet presencialment a l’Ajuntament a les 12.30 hores del migdia i ha durat una hora i 45 minuts.

Cs recorda a Colau el deute de la Generalitat

La presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, ha reaccionat amb ironia a la reunió del vicepresident i l’alcaldessa. Ha recordat a Colau que un tema pressupostari a tractar amb el conseller és el ‘deute ciutadà’ –les inversions no fetes– de la Generalitat amb la capital catalana i els fons europeus Feder encallats. “Espero que abans d’acordar amb Aragonès un major endeutament l’alcaldessa no hagi tornat a perdre l’oportunitat de reclamar la devolució dels 300 milions euros de deute”, ha piulat.

Més informació

Nou comentari