Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aragonès i Colau acorden fer pinça per quadrar els pressupostos de Barcelona
  • CA

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’han reunit aquest dilluns per valorar com funciona el procés de desconfinament de la ciutat i parlar del futur de la capital catalana davant la crisi derivada de la covid-19. A la trobada han pactat treballar la modificació pressupostària de l’Ajuntament, en tant que la Generalitat té la tutela financera del consistori; i estudiar els marges d’endeutament de la ciutat, segons han explicat fonts coneixedores dels detalls de la reunió.

Ambdós han compartit la necessitat de que els ajuntaments sanejats puguin disposar del superàvit –una demanda del municipalisme a l’Estat que de moment no ha estat atesa– i destinar-lo a les partides pressupostàries de lluita contra el coronavirus i els seus efectes. De la mateixa manera, el grup abordarà com podria participar l’Ajuntament de la capital en els fons de recuperació que l’Estat transferirà a la Generalitat i en els que puguin arribar de la Unió Europea.

També han acordat crear un altre grup de treball entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona que serveixi per desenvolupar projectes estratègics de reactivació econòmica a la ciutat. En aquest sentit, Aragonès i Colau han abordat la conveniència d’actuar coordinadament per a la sortida de la crisi i la reconversió que alguns sectors necessitin a causa de la Covid-19. Les dues institucions han creat diversos espais de coordinació durant la pandèmia, per exemple per a muntar els Pavellons Salut o per supervisar la desescalada.

Per últim, Colau i Aragonès han comentat també la situació de Nissan, especialment dels seus treballadors i de les empreses proveïdores. Així, han remarcat la voluntat de mantenir un canal d’informació permanent entre el Govern i l’Ajuntament i l’ÀMB per parlar del futur de la planta. A la trobada també hi ha participat el secretari general de Vicepresidència, Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i el regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí. S’ha fet presencialment a l’Ajuntament a les 12.30 hores del migdia i ha durat una hora i 45 minuts.

Cs recorda a Colau el deute de la Generalitat

La presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, ha reaccionat amb ironia a la reunió del vicepresident i l’alcaldessa. Ha recordat a Colau que un tema pressupostari a tractar amb el conseller és el ‘deute ciutadà’ –les inversions no fetes– de la Generalitat amb la capital catalana i els fons europeus Feder encallats. “Espero que abans d’acordar amb Aragonès un major endeutament l’alcaldessa no hagi tornat a perdre l’oportunitat de reclamar la devolució dels 300 milions euros de deute”, ha piulat.

Més notícies
Elsa Artadi (JuntsxCat), al ple del 20 de desembre de 2019 / Jordi Play
El govern Colau recull el guant de JxCat d’endeutar-se el 2021 amb 500 milions extra
Notícia: El govern Colau recull el guant de JxCat d’endeutar-se el 2021 amb 500 milions extra
Comparteix
Elsa Artadi defensa que la solvència municipal ho permet | ERC vota en contra i Martí Grau (BComú) s'hi enfronta
Ernest Maragall, en una foto d'arxiu / ACN
Maragall insisteix a Colau que renunciï a fer “retallades” al pressupost
Notícia: Maragall insisteix a Colau que renunciï a fer “retallades” al pressupost
Comparteix
El president del grup municipal d'ERC convida l'alcaldessa a seure i buscar alternatives a un eventual suport de Ciutadans
Barcelona negocia uns pressupostos d’unitat a l’espera que l’Estat mogui fitxa
Notícia: Barcelona negocia uns pressupostos d’unitat a l’espera que l’Estat mogui fitxa
Comparteix
El govern municipal preveu citar a tota l'oposició cada divendres | Mantenir la inversió i alhora baixar impostos, principal escull per a la unanimitat
Barcelona confia que l’Estat l’autoritzi a gastar estalvis per “evitar retallades” al nou pressupost
Notícia: Barcelona confia que l’Estat l’autoritzi a gastar estalvis per “evitar retallades” al nou pressupost
Comparteix
El bipartit proposa a l'oposició uns nous comptes amb 155 milions d'euros en inversions ajornades o alentides i un nou "fons Covid" de 90 milions d'euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa