Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall insisteix a Colau que renunciï a fer “retallades” al pressupost
  • CA

El president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, demana en una carta oberta a l’alcaldessa Ada Colau que renunciï a “retallar pressupost” amb una reducció de les inversions pactades al gener. Els republicans demanen incrementar ingressos –via superàvit, endeutament o altres fórmules– per cobrir els 310 milions d’euros de pèrdues i despesa extra que ha provocat la pandèmia. “L’Ajuntament té solvència i capacitat suficient”, sosté Maragall.

“Res no ens agradaria més que participar en la modificació necessària [del pressupost] per fer front a l’escenari actual”, li diu. “Tanmateix, no podríem pas participar d’un acord per beneir unes retallades que no entenem”, l’avisa. Els republicans tampoc veuen amb bons ulls l’escenari d’un pressupost unitat al que aspira el bipartit, tal com va avançar fa dues setmanes el TOT Barcelona. “No tindria sentit que ens trobéssim abocats a un consens de mínims caracteritzat per la resignació”, afirma.

A més, Maragall afirma que a l’Àrea Metropolitana de Barcelona –governada pel quadripartit Bcomú, PSC, ERC i JxCat– també hi ha sobre la taula “retallades igual d’incomprensibles”.

Sóc conscient que potser us seria fàcil trobar suport en les forces de la dreta política per a un pressupost de contracció pública, de contenció fiscal i de reducció d’inversions sostenibles”, assumeix, en referència a un eventual suport de Cs, que amb els seus 5 regidors podria donar la majoria a l’executiu com ho ha fet al Congrés dels Diputats amb l’estat d’alarma. “Seiem quan vulguis i busquem alternatives perquè tots hi guanyem”, rebla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa