Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alamany: “Hi ha una inèrcia dels comuns per allunyar-se del sobiranisme”
  • CA

La regidora d’ERC Elisenda Alamany, exportaveu parlamentària dels comuns i número dos d’Ernest Maragall a l’Ajuntament de Barcelona, assegura que la tria del PSC per part de Barcelona en Comú per formar govern estava feta “des de l’endemà de les eleccions” i que té a veure amb la “inèrcia dels comuns per allunyar-se del sobiranisme”. Per a Alamany, els comuns “haurien d’assumir amb maduresa” aquesta opció i “no centrar els debats en qüestions que no són les reals”. En aquest sentit, ha dit també, sobre la polèmica del llaç groc que ha tornat a la façana de l’Ajuntament, que “no cal compensar coses que ja estan clares”. Ho ha dit aquest dijous a la nit en una entrevista al programa Més 324, de Xavier Graset, al 3/24.

Segons el punt de vista de la regidora, durant les setmanes posteriors a les eleccions no hi va arribar a haver negociacions amb els comuns, perquè “del que se’n va dir negociacions, van ser trobades on ERC presentva una vegada darrere l’altra propostes que no rebien resposta perquè la decisió ja estava presa”.  

“Nosaltres vam posar per davant el nostre programa, amb reptes com l’emergència climàtica i la regulació del preu del lloguer, i de l’altra banda només ens arribaven propostes sobre qui havia de tenir el poder, l’alcaldia. Crec que cal ser honestos i assumir que la seva decisió estava presa l’endemà de les elecccions, quan el senyor Iceta diu que farà tot el que calgui perquè Barcelona no tingui un alcalde independentista, troba algú que faci de mercenari i ofereixi els vots, que és el senyor Valls, i troba qui s’hi presti, que és la senyora Colau”, ha resumit Alamany.

“Ningú ens va dir en què consistia el tripartit més enllà de qui havia d’ocupar l’alcaldia, que era Ada Colau. Durant dues setmanes vam dissenyar una proposta d’un govern molt compartit amb Barcelona en Comú, amb vicealcaldia d’Ada Colau, i no va tenir resposta”, ha afegit.

Pel que fa al paper d’ERC durant el mandat, com a grup a l’oposició amb 10 regidors, Alamany manté que “en les propostes que facin avançar la ciutat a combatre desigualtats, a l’accés a l’habitatge, a la millora de la mobilitat”, si troba aliances i “d’acord amb els interessos de la ciutadania”, ERC no necessitarà que li estenguin la mà. “Nosaltres arribarem allà on aquest govern amb les seves discrepàncies, que són evidents, no arribarà”, ha vaticinat.

Els insults de la plaça Sant Jaume 

 

Sobre la polèmica pels insults que va denunciar la regidora dels comuns Laura Pérez que havia rebut a la plaça Sant Jaume, ha assegurat “rotundament” que els condemna. “Els insults masclistes cal condemnar-los sempre, però que consti que no defineixen l’independentisme sinó una societat masclista, heteropatriarcal, transversal”, ha advertit.​

Més notícies
El PSC replica al llaç groc de Colau reclamant una pancarta contra la violència masclista
Notícia: El PSC replica al llaç groc de Colau reclamant una pancarta contra la violència masclista
Comparteix
Laia Bonet avança que sol·licitaran a Colau apadrinar els símbols que està retirant el nou govern PP-Cs de Madrid
La reclamació l'ha presentada la presidenta del grup municipal de Cs, Mari Luz Guilarte. | Europa Press
Cs se suma al PP i reclama a Colau que tregui el llaç groc de l’Ajuntament
Notícia: Cs se suma al PP i reclama a Colau que tregui el llaç groc de l’Ajuntament
Comparteix
Presenta una reclamació a l'alcaldessa de Barcelona
El llaç groc ha tornat a la façana de l'Ajuntament de Barcelona / M.M.P.
Bou portarà als tribunals el llaç groc de l’Ajuntament si Colau no el retira en una setmana
Notícia: Bou portarà als tribunals el llaç groc de l’Ajuntament si Colau no el retira en una setmana
Comparteix
Amenaça amb presentar un recurs contenciós administratiu si l'alcaldessa no atén la seva exigència
Façana de l'Ajuntament de Barcelona de nou amb el llaç groc, aquest dilluns / MMP
D’aturar un desnonament a penjar un llaç groc, el segon inici simbòlic de mandat d’Ada Colau
Notícia: D’aturar un desnonament a penjar un llaç groc, el segon inici simbòlic de mandat d’Ada Colau
Comparteix
Els equilibris protagonitzen un inici provisional a l'espera que es materialitzi el pacte de govern amb PSC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa