Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desunió unionista i crispetes verdes
  • CA

La dreta barcelonina porta una setmana de molt mala maror. L’estratègia d’Eva Parera de muntar un partit –Valents– que li prengui quadres i votants a PP i Cs ha fet enfadar molt als dos partits. Els populars l’havien fitxat com a diputada al Parlament per eixamplar la seva llista a les eleccions catalanes i ara se senten traïts. Però és que a les darreres municipals, Parera compartia amb Cs la llista de Manuel Valls i des d’aleshores els taronges no la poden veure.

Certament el nou partit de Parera ha aconseguit notorietat, i sobretot centralitat: està al bell mig de la desunió unionista. El resum molt resumit de la controvèrsia de fons és que el constitucionalisme necessita una sola llista per no estimbar-se per complet a les municipals de 2023. PP, Cs i Valents podrien quedar-se, tots tres, amb zero representants al consistori. Però vet aquí la qüestió: quina de les tres llistes ha de fer de Casa Gran?

Parera ha fundat Valents específicament com a Casa Gran de l’unionisme. Recull l’intent fallit de Valls d’aglutinar la dreta moderada, però amb molta més habilitat que el francès. L’arrogància el va perdre, i mira que tenia recursos i amics poderosos. Parera –exalumna avantatjada d’Antoni Dura i Lleida– és molt més hàbil, però no té els padrins que tenia Valls. L’operació que intenta és difícil i només falta un any per l’inici de la campanya. De moment li ha costat l’escó.

El PP no aspira a ser la Casa Gran unionista: està convençut que ja ho és i que ho ha estat sempre. No en va molts membres de Cs, Valents i Vox van sortir de l’entorn dels populars. El problema, però, és que el PP està desapareixent a Barcelona i ja ni se l’espera a la resta del país. I a una caseta amb aluminosi costa veure-li potencial de mansió. Com que ha perdut quadres i bases els darrers 15 anys, ara el rumb del PP català el marca molt més la cúpula de Génova. Sense anar més lluny, a Josep Bou el va triar Pablo Casado, que continua sent el seu aval primordial per disgust de l’altre regidor i cap provincial, Òscar Ramírez. Però Casado ara mateix altra feina té amb el culebrot Ayuso, com per dedicar-li ni mig minut a picabaralles unionistes a Barcelona.

A Ciutadans passa una cosa semblant, amb la diferència que semblen no saber-ho. El partit taronja s’està dissolent com un terròs de sucre en el gran got d’aigua de la política espanyola. Arrimadas les passa magres, cada cop que hi ha eleccions en alguna autonomia o surt una nova enquesta. Però a Barcelona, ei, com si sentissin ploure. No es mouen ni un mil·límetre dels seus postulats i bel·ligerància: estan convençuts que l’electorat recompensarà la seva coherència. Com si la gratitud i el llarg termini fossin avui dia el que mou l’electorat…

Així les coses, en comptes d’una Casa Gran l’unionisme té tres pisets petits a Barcelona. I en risc de desnonament els tres. Un quart partit, en canvi, s’està fent un casoplón per a ell solet. VOX no té la més mínima intenció d’unir esforços amb ningú. Vox és Vox i punt. Té una marca coneguda i èxits electorals recents. El guirigall de la resta d’unionistes encimbella l’ultradreta com un partit diferent i lliure de soroll vell. VOX menja crispetes i, sense moure ni un dit, veu créixer sola la seva expectativa pel 2023.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a febrer 19, 2022 | 07:25
    Veterà antifranquista. febrer 19, 2022 | 07:25
    Vox és l'essència d'alló que hom anomena Espanya. L'Espanya de Felip V de Carles III, de Ferràn VII, de Primo de Rivera, de Franco.... És l'essència de Castella, la Castella expoliadora, prepotent, que no admet ningú que no sigui ella. I , crec què, malauradament, té totes les de guanyar. Tan li fa que sigui expulsada d'Europa, que condemni al espanyols a la miséria i l'ostracisme. I nosaltres, els catalans, malmetem temps i oportunitats en lluites intestines completament absurdes. Si som arrosegats per Castella ens ho haurem ben guanyat. Tanmateix encara hi som a temps. Despertem!.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 19, 2022 | 09:55
    ciutadà febrer 19, 2022 | 09:55
    Vox te totes les de guanyar a les properes eleccions espanyoles. Si no hem aconseguit independitzar-nos ja ens podem anar calçant.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 19, 2022 | 09:55
    ciutadà febrer 19, 2022 | 09:55
    Vox te totes les de guanyar a les properes eleccions espanyoles. Si no hem aconseguit independitzar-nos ja ens podem anar calçant.
  4. Icona del comentari de: De baixa a febrer 19, 2022 | 09:57
    De baixa febrer 19, 2022 | 09:57
    La dreta espanyola va perdent vots a Catalunya. Fan tanta vergonya que ni podran manifestar-se en el Círculo eqüestre. Porfa!!!
  5. Icona del comentari de: Narcís a febrer 19, 2022 | 10:04
    Narcís febrer 19, 2022 | 10:04
    Tant n' és Vox o similars .. la qüestió és ' els poders superiors de l' estat són el mateix ' ? PD : la resposta n' és ben senzilla .. contra Catalunya tot s'hi val ( quan el pecat, l' únic pecat, són ells pel que fa a la constitución i pel que fa a tots els Convenis Internacionals signats com estat ! ) !
  6. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 19, 2022 | 14:37
    Luisnomeacuerdo febrer 19, 2022 | 14:37
    Tu también te has dado cuenta. Lovox is comming.
  7. Icona del comentari de: El cit campejador a febrer 19, 2022 | 15:38
    El cit campejador febrer 19, 2022 | 15:38
    "La dreta barcelonina porta una setmana de molt mala maror" Dice la tertuliana.... Se me ocurren dos motivos:1) que considere a Junts de Extrema derecha como VoX. 2) que considere que Junts ya está fuera del marco político catalán y no le vota nadie. Me decanto por la primera pero creo que Vox les queda muy a la izquierda .
  8. Icona del comentari de: Anònim a febrer 19, 2022 | 19:44
    Anònim febrer 19, 2022 | 19:44
    España es un estat feixista, tant és el nom del partit, tots surten del franquisme enquistat a la base del estado, polítics jutges, procuradors, advocats, fiscals, són la purria més gran d'Europa. Per cert, a tot Europa s'ha fet cordó sanitari contra les ultradretes, aquí les aplaudeixen i aplaudeixen a aquell homenet inflat d'asteroides que ni ha fet la mili i que surt de les bases falangistes. Ben aviat també els faran el buit en la UE, serà el nostre moment.
  9. Icona del comentari de: Fart de pallassos a febrer 19, 2022 | 20:00
    Fart de pallassos febrer 19, 2022 | 20:00
    Les crispetes se'ls tornen verdes perquè és floreixen de tant ràncies. No has vist a Colombia? Hi han anat els ultrañols de mox i els han fet fora amb estelades catalanes. També les van treure a Hong Kong. Som i serem el seu malson i la seva tomba, perquè els carrers, els barris, els pobles i els països seran sempre nostres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa