Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les bases del PP de Barcelona es rebel·len contra els cessaments de Bou

La mala maror que regna al grup municipal del PP des de fa mesos s’ha fet palesa en les bases del partit després que el líder dels populars al consistori, Josep Bou, decidís fulminar dos consellers de districte i un assessor crítics amb la seva gestió. Els quadres mitjos del partit a Barcelona s’han rebel·lat contra els acomiadaments dictats per Bou, que manté un pols amb sectors històrics de la formació més afins a l’altre regidor del grup municipal, Óscar Ramírez. En un manifest publicat aquest dilluns nit a Twitter, exigeixen a Bou que rectifiqui, revoqui els cessaments i dimiteixi.

El document està signat per 7 de les 10 agrupacions de districte del PP a Barcelona. Els presidents i secretaris generals dels territoris sublevats denuncien que els tres acomiadaments s’han fet “sense consultar amb la direcció del partit als districtes” i critiquen que algú que “no és militant del PP” hagi fet fora del partit a persones amb més de 15 anys de trajectòria i que feia anys que treballaven pel partit. Els cou, a més, que en detriment d’aquests veterans hagi triat dues persones alienes al partit com a personal de confiança: un exmilitar veneçolà com a coordinador del grup i un periodista independent com a cap de premsa.

Qui mana al PP?

No obstant, com a qualsevol partit, els càrrecs territorials tenen una representativitat sempre discutida respecte a la totalitat de la militància. On comença l’aparell del partit i on les bases? Una bona mostra són els tres districtes que no han firmat: Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Nou Barris. Els dirigents d’aquestes tres agrupacions més el de Gràcia són els únics 4 escollits en un congrés dels populars. Els altres sis van ser designats pel president provincial per ocupar els càrrecs de forma interina, a l’espera d’un nou congrés sense data fixada.

Fonts consultades pel TOT Barcelona, a més, subratllen que la decisió última sobre trencar o no amb Josep Bou depèn de la direcció estatal del partit. Així, uns i altres miren a Madrid a l’espera d’un pronunciament que resolgui d’una vegada la disputa.

Purga de crítics

El distanciament entre Bou i els sectors històrics del PP a Barcelona es va fer més evident que mai amb el cessament dels consellers de districte Xavi Cañigueral (Les Corts) i Isaac Martín (Sarrià-Sant Gervasi) i l’assessor d’urbanisme Eduardo Bolaños, que és també cap de gabinet del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. Bou ja havia avisat fa una setmana que volia canvis imminents dins de la formació o en marxaria abocant-la a perdre el grup municipal i els recursos que aporta. 

El PP té només dos regidors al consistori i no gaire ben avinguts. En una banda hi ha Josep Bou, escollit directament per la direcció estatal del partit per encapçalar la candidatura electoral de 2019, i a l’altra Óscar Ramírez, un històric dels populars barcelonins. En configurar l’equip d’assessors i consellers, la majoria del personal era continuista i molt més proper a Ramírez que a Bou.

Declaracions fora de lloc

Els firmants del manifest també retreuen a Bou “les constants declaracions als mitjans de comunicació sobre diferents persones que conformem el Partit Popular, anunciant cessament, opinants sobre les capacitats i mèrits segons els criteris del senyor Bou, i fent comentaris que, en la majoria de casos, només representen faltes de respecte a les persones a les quals es dirigeix”.

Per tot això, els sectors històrics del partit reclamen que es revoquin els cessaments dels dos consellers i que les direccions locals i els afiliats tornin a tenir pes a l’hora de fer els nomenaments de càrrecs als districtes. També exigeixen que dimiteixi com a president del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona i que torni l’acta de regidor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa