Entrevistem el president de la Cambra de Comerç en una setmana crucial: estan immersos en la primera de les consultes telemàtiques que volen sistematitzar, falten pocs dies per a la sentència del Procés i dijous hi ha una reunió del Consell de Cambres, del qual Joan Canadall també és president. 

[r:1]

Hores després de l’entrevista, es fa públic un comunicat molt dur de la Cambra de Comerç d’Espanya en què acusa la de Barcelona d’anar més enllà de les seves competències per fer política i de “trencar principis constitucionals” com ara “la unitat d’Espanya”. I titlla de “lamentable” el text que va fer públic la setmana passada de cara a una sentència condemnatòria contra els líders independentistes jutjats al Suprem.  

Durant la conversa amb el TOT Barcelona, Canadell es mostra mesurat i conscient que la Cambra de Comerç de Barcelona té una responsabilitat important, que no la pot convertir en un escenari per a les seves preferències ideològiques. El primer és vetllar pels interessos dels empresaris i del teixit econòmic de Catalunya. Ell creu que la millor via per aconseguir-ho seria la sobirania nacional. Però vol escoltar l’empresariat i atendre les seves necessitats presents en el context actual: per exemple, afrontar els problemes de la FP dual i els reptes de la internacionalització. 

Pel que fa a la sentència del Procés, renuncia a un posicionament més contundent, com el de la Cambra de Terrassa, amb el qual possiblement ell se sentiria més còmode. Defensa que és millor un text que no ha generat un daltabaix al ple i que la resta de cambres de Catalunya també poden subscriure: això és el que s’ha de veure dijous.

Però per a la Cambra d’Espanya no n’hi ha prou. Canadell n’és el vicepresident segon, però el president, el català Josep Lluís Bonet –conegut pels seus posicionaments espanyolistes– ha decidit llançar un comunicat amb el qual busca la confrontació en nom de la unitat d’Espanya, com si això no fos fer política. Amb aquest gest pot provocar una batalla interna al Consell de Cambres i fa difícil per a Canadell defensar la seva posició inclusiva, que els seus votants poden trobar tèbia. 

Comentaris

    fran bcn Octubre 08, 2019 | 20:44
    En Canadell es un radical fanàtic, encara no ho veieu??.
    Fot-li Canadell Octubre 09, 2019 | 22:06
    Els espanyolistes si poguessin t'escanyarien, no tinguis miraments

Nou comentari

Més notícies

Canadell: “Una aturada de país només té sentit si marca un abans i un després”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona reacciona al comunicat de l'espanyola: "He de parlar tranquil·lament amb el senyor Bonet"

La Cambra de comerç espanyola acusa d’anticonstitucional la de Barcelona

"Trenca principis constitucionals com la independència judicial i la unitat d'Espanya", sosté la patronal estatal

La Cambra engega el sistema de consultes preguntant per la independència de Catalunya

L'ens espera impulsar al màxim la "democràcia directa" amb preguntes recurrents a l'empresariat barceloní

La Cambra donarà suport a la resposta unitària a la sentència de l’1-O

El ple de l’ens va aprovar la declaració institucional per 33 vots a favor, 6 abstencions i 13 vots en contra