La Cambra de Comerç d’Espanya fa política contra Canadell

El president de la Cambra de Barcelona ha impulsat un text inclusiu sobre la sentència del Procés però Bonet busca la confrontació

Entrevistem el president de la Cambra de Comerç en una setmana crucial: estan immersos en la primera de les consultes telemàtiques que volen sistematitzar, falten pocs dies per a la sentència del Procés i dijous hi ha una reunió del Consell de Cambres, del qual Joan Canadall també és president. 

[r:1]

Hores després de l’entrevista, es fa públic un comunicat molt dur de la Cambra de Comerç d’Espanya en què acusa la de Barcelona d’anar més enllà de les seves competències per fer política i de “trencar principis constitucionals” com ara “la unitat d’Espanya”. I titlla de “lamentable” el text que va fer públic la setmana passada de cara a una sentència condemnatòria contra els líders independentistes jutjats al Suprem.  

Durant la conversa amb el TOT Barcelona, Canadell es mostra mesurat i conscient que la Cambra de Comerç de Barcelona té una responsabilitat important, que no la pot convertir en un escenari per a les seves preferències ideològiques. El primer és vetllar pels interessos dels empresaris i del teixit econòmic de Catalunya. Ell creu que la millor via per aconseguir-ho seria la sobirania nacional. Però vol escoltar l’empresariat i atendre les seves necessitats presents en el context actual: per exemple, afrontar els problemes de la FP dual i els reptes de la internacionalització. 

Pel que fa a la sentència del Procés, renuncia a un posicionament més contundent, com el de la Cambra de Terrassa, amb el qual possiblement ell se sentiria més còmode. Defensa que és millor un text que no ha generat un daltabaix al ple i que la resta de cambres de Catalunya també poden subscriure: això és el que s’ha de veure dijous.

Però per a la Cambra d’Espanya no n’hi ha prou. Canadell n’és el vicepresident segon, però el president, el català Josep Lluís Bonet –conegut pels seus posicionaments espanyolistes– ha decidit llançar un comunicat amb el qual busca la confrontació en nom de la unitat d’Espanya, com si això no fos fer política. Amb aquest gest pot provocar una batalla interna al Consell de Cambres i fa difícil per a Canadell defensar la seva posició inclusiva, que els seus votants poden trobar tèbia. 

Més informació

Comentaris

    fran bcn 08/10/2019 8:44 pm
    En Canadell es un radical fanàtic, encara no ho veieu??.
    Fot-li Canadell 09/10/2019 10:06 pm
    Els espanyolistes si poguessin t'escanyarien, no tinguis miraments

Nou comentari