Un monument a la Rambla dedicat a les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost de 2017. Aquesta és la petició que ha adreçat a l’Ajuntament de Barcelona l’associació Xarxa Veïnal Gòtic, que proposen que una parada de flors tancada es converteixi en un espai d’homenatge l’any que es complrian cinc anys del sagnant atemptat a la ciutat. Es tracta del quiosc més pròxim al mosaic de Joan Miró, on va aturar-se la furgoneta que va cometre l’atropellament massiu. Seria, però, una sollució provisional mentre durin les obres a la Rambla. Després, l’entitat creu que caldria ser substituït per un memorial triat per un concurs públic.

A hores d’ara ja existeix una placa que recorda els morts i ferits en l’atropellament massiu, però aquesta entitat considera que passa massa desapercebut i que les víctimes mereixen un homentatge més potent. En total, hi va haver 16 morts i més de 300 ferits amb lesions físiques i psicològiques en els atacs jihadistes de Barcelona i Cambrils.

El judici pels atemptats del 17-A va quedar vist per sentència el 17 de febrer del 2022. Ara bé, cap dels tres encausats estan acusats d’assassinat, perquè la Fiscalia considera que no són els autors materials dels atemptats, que van ser abatuts pels Mossos d’Esquadra. Un judici que deixa moltes incògnites i que per a molts ciutadans no permet saber tota la veritat sobre els atemptats. Tampoc en clau política, després que l’excomissari Villarejo assegurés que el CNI volia espantar Catalunya a les portes del referèndum però se li va escapar de les mans.

Per tot plegat, us preguntem si penseu que és necessari passar pàgina malgrat les incògnites, o si per contra Barcelona ha de mantenir viva la memòria dels atemptats i les víctimes, amb homenatges i també reclamant transparència total als màxims responsables polítics.

Polls
Més notícies
Familiars de les víctimes dels atemptats del 17-A, en l'homenatge a la Rambla de 2021 / Laura Guerrero

Veïns del Gòtic demanen un monument per a les víctimes del 17-A a la Rambla

Notícia: Veïns del Gòtic demanen un monument per a les víctimes del 17-A a la Rambla
Comparteix
Creuen que la placa instal·lada el 2019 passa desapercebuda i proposen un espai de record provisional en una antiga parada de flors abans d’erigir un memorial definitiu
Notícia: Veïns del Gòtic demanen un monument per a les víctimes del 17-A a la Rambla - Mobile
Reunió d'Ada Colau amb representants de víctimes del 17A / Europa Press

L’Ajuntament dona 50.000 euros a víctimes del 17A per pagar les despeses del judici

Notícia: L’Ajuntament dona 50.000 euros a víctimes del 17A per pagar les despeses del judici
Comparteix
Un centenar d'elles estan entre les acusacions contra els terroristes
Notícia: L’Ajuntament dona 50.000 euros a víctimes del 17A per pagar les despeses del judici - Mobile
Imatge de recurs de les flors i les espelmes que guarnien a la Rambla abans de l'aniversari dels atemptats del 17-A / ACN (Aina Martí)

El testimoni de Villarejo sobre el 17-A sacseja l’Ajuntament de Barcelona

Notícia: El testimoni de Villarejo sobre el 17-A sacseja l’Ajuntament de Barcelona
Comparteix
Maragall demana a Colau que s'impliqui per esclarir els atemptats de la Rambla i Artadi "exigeix" la veritat
Notícia: El testimoni de Villarejo sobre el 17-A sacseja l’Ajuntament de Barcelona - Mobile
Barcelona ha fet un homenatge modest a les víctimes del 17-A / ACN

Barcelona guarda un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat del 17A

Notícia: Barcelona guarda un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat del 17A
Comparteix
A l'acte hi ha participat Colau, Illa, Batet, Torra, Aragonès i Torrent
Notícia: Barcelona guarda un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat del 17A - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a març 24, 2022 | 10:17
    JordiP març 24, 2022 | 10:17
    Passar pàgina? No! Mai! L'atentat del 17-A NO era contra nosaltres, catalans, ni tan sol contra els espanyols. Era un atac a la civilització occidental, un xoc més entre l'Orient i l'Occident, una seqüel·la dels enfrontaments ideologics-religiosos-socials que van començar el X.VII. Són dos móns que han anat creixent en paral·lel però que mai han aconseguit reunir-se. De fet, ni tan sols han manifestat massa interés: la intolerància, la por a la diversitat i l'enorme diferència d'objectius vitals han estat fundamentals per a aquest secular enfrontament. Cal NO oblidara aquest producte de l'odi a tot el que és alié; només així tindrem present un enorme problema que la humanitat té pendent de resoldre.

Nou comentari

Comparteix