Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona guarda un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat del 17A
  • CA

Barcelona ha celebrat aquest dilluns un minut de silenci en record i homenatge a les víctimes de l’atemptat del 17 d’agost de 2017. L’acte, marcat per les mesures per la Covid-19, ha estat presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i representants de tots els grups municipals. A més, ha comptat amb la presència del ministre de Sanitat, Salvador Illa; la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet; el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent.

El minut de silenci ha tingut lloc al Pla de l’Ós de la Rambla i ha estat acompanyat per la música del ‘Cant dels Ocells’. Després, els assistents han fet una ofrena floral. També hi han estat presents la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera; els consellers Meritxell Budó, Miquel Buch i Ester Capella, i el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, així com una cinquantena de familiars de les víctimes i supervivents dels atacs, tots amb roses blanques a la mà per a l’ofrena floral. Aquests han estat els primers a fer l’ofrena, i després han deixat la seva flor Aragonès, Torrent, Illa, Batet, Torra, Colau, Cunillera i Batlle.

Sota la supervisió dels Mossos d’Esquadra, l’acte ha estat breu i sobri, mentre que alguns dels participants duien les samarretes de la campanya ‘Volem saber la veritat’ promoguda pel pare del nen de tres anys de Rubí assassinat a la Rambla, Xavier Martínez, per afrontar el judici dels atemptats. Els atemptats a Barcelona i Cambrils, perpetrats el 2017, van deixar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de persones ferides.

L’homenatge imprevist

La sorpresa al vespre ha estat l’homenatge de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (Acvot) i la Plataforma 17A, que tot i que van cancel·lar formalment la seva presènci avui a la Rambla, finalment han reprès la idea de l’acte. Els membres de totes dues entitas s’han concentrat prop de la plaça Catalunya i han realitzat un homenatge floral mentre sonava l’Ave Maria de Gounod, interpretat per la soprano Marlene Aquino.

Finalment, han fet un minut de silenci, segons ha informat Acvot aquest dilluns en un comunicat recollit per Europa Press.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa