Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veto al trànsit al voltant de cent escoles més de Barcelona
  • CA

L’Ajuntament amplia el pla de pacificacions d’entorns al voltant d’escoles de Barcelona. El projecte amb què el govern municipal posa límit a la circulació de vehicles en les immediacions de centres educatius s’amplia a cent col·legis més. El consistori es marca arribar a la fi del mandat, d’aquí a un any, amb 216 centres educatius en què el trànsit estigui vetat al seu contorn. La previsió inicial comptava estendre la mesura a uns 200 centres.

El pla de l’Ajuntament és actuar aquest any i el que ve per pacificar l’entorn del centenar d’escoles, informa l’ACN. El programa Protegim les Escoles aspira haver-se estès a 86.000 alumnes a final de mandat i convertir 35.000 metres quadrats d’asfalt en llocs lliures de vehicles.

El vianant passa a ser prioritari a 14 carrers

La inversió és de 16,8 milions d’euros. La comissió de govern aprovarà un primer paquet dels projectes executius de les intervencions en 54 escoles. Això es traduirà en intervencions per convertir 14 carrers amb prioritat per al vianant i eliminar dos carrils de circulació, i permetran un guany de 16.000 metres quadrats d’asfalt que passaran a ser espais d’estada amb bancs i elements de joc.

A més, en 15 escoles s’ampliarà la vorera, en 5 es guanyaran xamfrans i en 16 es faran actuacions concretes vinculades a la senyalització i la millora de l’entorn, amb elements com noves jardiners, passos elevats, semàfors i zones d’estada. Totes aquestes obres s’iniciaran el novembre i es preveu que acabin el gener del 2023. S’aprofitaran les vacances de Nadal per fer les actuacions que afectin més el desenvolupament normal de l’activitat educativa.

En els propers mesos s’afegiran fins a 35 actuacions més al paquet de 2022 i 2023, provinents dels districtes i dels pressupostos participatius, els eixos verds o la pacificació de l’entorn de l’Escola Rius i Taulet de Gràcia, entre altres.

Pressupost de 6,7 milions

D’aquest total de 89 intervencions, 73 es faran principalment durant el 2022 i 16 durant el 2023. El pressupost és de 6,7 milions d’euros i 41.000 alumnes beneficiats.

En paral·lel, aquest any també es contempla fer actuacions per millorar i donar més qualitat a diverses de les pacificacions que es van fer durant el 2020 i 2021. També es preveuen 25 actuacions fetes abans del 2020 que queden incloses dins el programa Protegim les Escoles.

Començaran aquest estiu amb les sis primeres. Es reordenarà mobiliari, s’instal·larà més verd i s’actuarà en les zones d’estada per millorar l’habitabilitat dels espais. A més, també es reforçarà la senyalització dels entorns i dels indicadors del límit de velocitat d’alguns centres educatius.

Més notícies
El president del Partido Popular, Alberto Núñez Feijóo / Eduardo Briones / Europa Press
Colau convida Feijoó a una escola de Barcelona perquè conegui la immersió
Notícia: Colau convida Feijoó a una escola de Barcelona perquè conegui la immersió
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona critica el "disbarat" del líder del PP, que parla d'"apartheid" a l'escola catalana
La UB subhasta un col·legi major a Barcelona / Google Maps
La UB subhasta un col·legi major a Barcelona
Notícia: La UB subhasta un col·legi major a Barcelona
Comparteix
La universitat ven per 24,56 milions d'euros l'immoble, de 8.100 metres quadrats i amb 140 habitacions
El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia / Jordi Play
El Síndic investiga el Consorci d’Educació per les denúncies a Benaiges
Notícia: El Síndic investiga el Consorci d’Educació per les denúncies a Benaiges
Comparteix
Vol aclarir quins són els protocols existents i les accions per prevenir delictes sexuals amb menors
El cotxe conduït per un conductor begut, bolcat en un carrer del Poblenou / GUB
Un conductor begut estavella el cotxe contra cinc vehicles al Poblenou
Notícia: Un conductor begut estavella el cotxe contra cinc vehicles al Poblenou
Comparteix
Dues persones van resultar ferides i van ser traslladades a la Vall d'Hebron

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa