Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB subhasta un col·legi major a Barcelona
  • CA

La Universitat de Barcelona ha venut aquest divendres el Col·legi Major Sant Jordi, de la seva propietat i situat al carrer de Can Ràbia, 7-9, al barri de les Tres Torres, que pertany al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Ho ha fet a través d’una subhasta, on s’ha venut l’immoble per 24,56 milions d’euros a l’empresa Green Flake V, SLU, segons ha explicat la mateixa universitat a través d’un comunicat.

A més d’aquesta companyia, a la subhasta s’hi han presentat tres empreses més, una de les quals se n’ha retirat finalment. D’aquesta forma, la UB deixarà de tenir cap mena de vincle amb el Col·legi el pròxim mes d’agost. Segons declara la mateixa universitat, aquesta finca té una superfície total construïda de 8.110  m2, distribuïda en 138 habitacions, amb 234 places, biblioteca, gimnàs i pista esportiva.

El Col·legi es va fundar l’any 1953 al carrer del Mestre Nicolau, 13, de Barcelona, i va funcionar com a tal fins a l’agost del 2006. Aquell any, la Universitat va construir el nou edifici a Can Ràbia, amb un cost de 8,5 milions d’euros.

Segons figura a la certificació del registre de la propietat, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona, l’edifici està compost de dues estructures. La primera d’elles, de dues plantes de soterrani, planta baixa i set plantes de pis, amb coberta; la segona, de dues plantes de soterrani, planta baixa i tres plantes de pis. Els dos edificis estan connectats a través dels soterranis i de la planta baixa. En aquell moment la registradora accidental del registre de la propietat número 7 de Barcelona, Andrade Lucena, va explicar que la finca es trobava lliure de càrregues, en el moment en el qual la universitat la va adquirir.

La UB no ha aclarit els motius pels quals s’ha desfet de l’immoble ni ha detallat què farà amb els ingressos rebuts per la compravenda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a febrer 05, 2022 | 16:18
    Anònim febrer 05, 2022 | 16:18
    Realment és un llàstima que la Universitat de Barcelona es desprengui d'aquest inmoble tant significatiu i nwcessari pels estudiants de fora de la ciutat, les residencies universitàries fins el moment no sustitueixen la tasca tan important que venien fent els col.lgis majors i els que ho hem viscut sabem que és un molt mala noticia.Esperem que els beneficis obtingurs serveixib per millorar la situació de la Universirat de Barcelona que de debò ho necessita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa