Els treballadors del metro descarten una nova vaga i donen 100 dies “de gràcia” al nou consistori

El comitè d'empresa proposava noves aturades del servei i la plantilla l'ha tombat per un marge de només 17 vots

L’assemblea de treballadors del metro ha decidit donar 100 dies “de gràcia” a l’Ajuntament sorgit del ple d’investidura del 15 de juny per apropar posicions. La plantilla s’ha reunit en assemblea general en dos torns, un de matí que ha començat a les 9:30 hores i l’altre de tarda a partir de les 16 hores. 

La proposta del comitè d’empresa era fer vaga tots els dilluns laborables fins a finals de setembre començant l’1 de juliol. A l’assemblea de matí els treballadors han posat sobre la taula l’alternativa de donar 100 dies de gràcia al nou consistori, que és la proposta que finalment ha estat escollida. Ha superat la proposta de vaga per un marge de només 17 vots més a favor. També s’ha afegit al matí un tercer plantejament que ha tingut menys èxit i que consistia en concedir només el mes de juny al nou consistori electe perquè proposi solucions a les reivindicacions dels treballadors. 

La plantilla del metro ja va fer vaga tres dies al maig. El seguiment per part dels treballadors va ser superior al 90% en tots els casos i les aturades van provocar cues de passatgers. En dies de vaga TMB es veu obligada a regular l’accés dels usuaris a les andanes, per tal d’evitar situacions de risc per l’aglomeració a prop del tren, perquè algú podria caure a les vies a causa de la pressió de la gent. 

Els treballadors van protestar a les anteriors aturades, que van ser parcials, per l’automatització del servei, per la gestió de la crisi de l’amiant, la borsa de treballadors suplents d’estiu i els acomiadaments improcedents. 

Més informació

Nou comentari