Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Serveis mínims del 40% en hores punta en la segona vaga al metro d’aquest mes
  • CA

L’aturada parcial convocada pels treballadors del metro per a dilluns vinent comptarà amb uns serveis mínims del 40% en hores punta i del 20% en hores vall. Les aturades es faran de set a nou hores del matí, de 16 a 18 hores i de 21:35 a 23:35 hores. El departament de Treball ha dictat els serveis mínims per a la vaga del dia 20 de maig, la segona del mes i que precedirà la tercera i última, que es farà el 24 de maig. En les franges de set a nou hores del matí i les 16 a 18 hores el metro funcionarà al 40%. La tercera aturada del dia serà de 21:35 a 23:35 hores, en què el metro tindrà un servei del 20%, segons ha informat TMB.

Els intervals de pas entre les set i les nou hores serà de 6 a 10 minuts a les línies 1-5 i d’entre 14 i 27 minuts a les línies automàtiques. Entre les 16 i les 18 hores la freqüència de pas augmentarà a entre 8 i 13 minuts i es mantindrà en entre 14 i 27 minuts a les automàtiques. La resta del dia el servei de metro funcionarà amb normalitat, segons destaca l’empresa. 

TMB ha avisat que els serveis mínims per a la vaga seran “insuficients”, com ha fet en les anteriors vagues convocades per la plantilla.

Els treballadors del metro protesten per la gestió de la crisi de l’amiant, l’automatització, els acomiadaments improcedents i la borsa de treball d’estiu. ​

Inspecció de Treball avala la gestió de TMB

Un informe d’Inspecció de Treball ha avalat la gestió de TMB en la crisi de l’amiant. El document, emès el 6 de maig, rebutja que l’empresa hagi de rentar la roba del personal de manteniment, una reclamació dels sindicats de treballadors. A més, destaca que la plantilla no està exposada a fibres d’amiant. Finalment, nega que l’empresa hagi de donar els noms dels membres de la plantilla afectats per amiant, tal com exigeixen els sindicats.

El que poden rebre els delegats de prevenció són les “conclusions” dels exàmens mèdics dels treballadors, segons Inspecció de Treball. TMB destaca que l’òrgan del Departament de Treball avala diverses actuacions de l’empresa en la crisi de l’amiant: identificació dels col·lectius potencialment exposats a materials amb aquest producte, la convocatòria d’antics treballadors a exàmens mèdics, la formació del personal, el mètode per a les avaluacions de riscos i les valoracions dels llocs de treball dels empleats als quals s’ha detectat alguna manifestació pleural.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa