Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cues d’usuaris i afectacions per grafiters en una nova vaga al metro

La segona vaga de treballadors del metro aquest mes ha obligat TMB a regular el passatge a les estacions de Sagrera i Sagrada Família. Durant la primera de les tres franjes horàries d’aturada –de 7h a 9h del matí– s’ha controlat la quantitat de gent que baixava a l’andana d’aquestes dues estacions per evitar moments de perill per l’aglomeració. El segon i el tercer torn de la vaga parcials són de 16h a 18h i de les 21:35 a les 23:35 hores. Els treballadors tornen a protestar contra la gestió de l’amiant a la xarxa que està fent TMB.

El seguiment de la vaga per part de la plantilla és del 95%, segons fonts sindicals. El temps d’espera és de sis a 10 minuts a les línies 1-5 i entre 14 i 27 minuts a les línies automàtiques, excepte al torn nocturn, quan l’interval pot arribar als 62 minuts. Durant la segona aturada l’espera dels usuaris ha estat més llarga però no ha caigut regular el passatge a cap estació de la xarxa. 

I, com sol passar en dies de vaga, els grafiters han aprofitat per pintar trens. La presència de grafiters a les vies de l’estació de Canyelles han obligat a tallar el servei a gairebé tota la L3 –entre Canyelles i Zona Universitària– entre les 7:52 i les 8:02 hores, segons ha informat TMB. Se’ls ha vist sortint per l’apartador de l’estació en direcció a Valldaura. L’apartador és on s’aturen els trens que no han de circular.

Els dies d’aturada hi ha alguns vagons que han d’estar estacionats perquè no poden circular. Avui, per exemple, els serveis mínims del metro són del 40% en hores punta, així que els vagons que ofereixen la resta de servei estan aparcats. Els grafiters aprofiten aquests dies per pintar els trens. 

La d’avui és la segona aturada del mes i aquest divendres hi haurà una tercera vaga. A més de la gestió de la crisi de l’amiant, la plantilla protesta contra l’automatització, la borsa d’estiu i els acomiadaments improcedents.

Colau defensa la gestió de l’Ajuntament

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha defensat en una entrevista a Els Matins de TV3 que el consistori ha fet “més que mai” per afrontar la crisi de l’amiant. A més, ha destacat que “no hi ha risc per a usuaris ni per a treballadors”. També ha dit que els treballadors han vist “més opcions” de fer sentir la seva veu ja que és moment de campanya electoral.

Vaga també a FGC

El sindicat Semaf havia convocat per a avui una vaga en les franges de set a nou i de 17 a 19 hores en el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El seguiment de la protesta ha estat de tres maquinistes, segons han detallat fonts d’FGC. Les mateixes fonts indiquen que s’ha pogut oferir un servei per sobre dels mínims decretats pel departament de Treball. Si bé el servei mínim havia de ser del 50%, a la línia Barcelona-Vallès el servei ha estat del 87%, segons FGC.

Semaf ha convocat una nova vaga el 27 de maig. El sindicat reclama millores en formació i salut laboral i la contractació de més personal.

Més notícies

Serveis mínims del 40% en hores punta en la segona vaga al metro d’aquest mes

Notícia: Serveis mínims del 40% en hores punta en la segona vaga al metro d’aquest mes
Comparteix
Inspecció de Treball ha avalat la gestió de TMB durant la crisi de l'amiant
Notícia: Serveis mínims del 40% en hores punta en la segona vaga al metro d’aquest mes - Mobile

Els grafiters van pintar més de 1.200 vagons del metro al 2018

Notícia: Els grafiters van pintar més de 1.200 vagons del metro al 2018
Comparteix
TMB diu que netejar les pintades ha costat 1,3 milions d'euros
Notícia: Els grafiters van pintar més de 1.200 vagons del metro al 2018 - Mobile
TMB ha regulat el passatge als enllaços amb la L5. | Cedida

Seguiment “massiu” de la vaga de metro i moltes cues de passatgers

Notícia: Seguiment “massiu” de la vaga de metro i moltes cues de passatgers
Comparteix
El 95% de la plantilla que no forma part dels serveis mínims ha fet vaga en la primera aturada del dia | La tarda ha registrat una mobilització molt similar
Notícia: Seguiment “massiu” de la vaga de metro i moltes cues de passatgers - Mobile
Enllaç entre la L1 i la L5 a la Sagrera. | Cedida

Cues de passatgers i seguiment majoritari dels treballadors en la vaga de metro

Notícia: Cues de passatgers i seguiment majoritari dels treballadors en la vaga de metro
Comparteix
TMB regula el passatge a Sagrada Família, Verdaguer, Sagrera i Diagonal | El 95% de la plantilla fa vaga
Notícia: Cues de passatgers i seguiment majoritari dels treballadors en la vaga de metro - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fran bcn a maig 20, 2019 | 10:07
    fran bcn maig 20, 2019 | 10:07
    Lo del metro es una broma.....es pensen que l'amiant es pot retirar en un mes??.. son ganes d'enredar la troca. Els empleats del Metro es una mafia pura i dura, es un mon tancat on treballen pares fills nebots i cunyats......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa