Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Seguiment “massiu” de la vaga de metro i moltes cues de passatgers
  • CA

El seguiment de la vaga del metro ha estat del 95% en la primera aturada de la vaga parcial de la plantilla. Fonts del comitè d’empresa han confirmat la dada i han qualificat el seguiment de “totalment massiu”. L’aturada del torn de tarda, de quatre de la tarda a vuit del vespre, ha tingut un seguiment “similar” a la del matí: “Ha anat molt bé”, valora el mateix comitè, a falta de dades exactes. L’última aturada, prevista de 21:35h a 23:35h, és l’única que té serveis mínims del 20% per ser “hora vall” de demanda segons la conselleria de Treball.

A banda, els portaveus sindicals han criticat TMB perquè “és molt fàcil dir que estan disposats a negociar”. L’empresa critica que la protesta, que consisteix a deixar de treballar durant unes franges horàries, és “innecessària”.

[r:1]

Paral·lelament, l’empresa ha informat que s’està regulant el passatge als enllaços cap a la L5 a La Sagrera, Sagrada Família i Verdaguer. Treballadors del metro controlen el pas dels passatgers a les andanes per evitar aglomeracions, com ja va passar en l’anterior vaga. Els passatgers han d’esperar fins a 20 minuts a les cues per accedir a les andanes de la L5.

TMB ha lamentat que l’aturada ha provocat “incomoditat i congestió”. La jornada d’aturades parcials afectarà el servei entre les 6 i les 10 hores, entre les 16 i les 20 hores i entre les 21:35 i les 23:35 hores.  Entre les 6 i les 9:30 hores el servei ha estat del 40%, entre les 9:30 i les 10 hores del 20%, entre les 16 i les 20 hores serà del 40% i entre les 21:35 i les 23:35 hores serà del 20%. L’empresa també ha apuntat que de les 7 a les 9 hores el nombre d’usuaris ha baixat un 17% respecte al dilluns de la setmana passada.

Passatgers esperant per baixar a l'andana. 8-4-2019 | Cedida

Passatgers esperant per baixar a l’andana. | Cedida

En hores punta els serveis mínims del metro són del 40%, i en hores vall del 20%. TMB va avisar que serien “insuficients”. Entre les 6:30 i les 9:30 hores han circular 13 combois a la L1, 7 a la L2, 10 a la L3, 8 a la L4 i 15 a la L5, segons documents a què ha tingut accés aquest diari. Normalment circulen uns 30 trens per línia. 

Un metro ple de passatgers a la L5. | Cedida

 

Més notícies
Segona vaga per la crisi de l’amiant al metro de Barcelona
Notícia: Segona vaga per la crisi de l’amiant al metro de Barcelona
Comparteix
TMB ha advertit que els serveis mínims dictats per la Generalitat per a aquest dilluns són insuficients
TMB preveu esperes de fins a 68 minuts durant la vaga de metro
Notícia: TMB preveu esperes de fins a 68 minuts durant la vaga de metro
Comparteix
La companyia considera que els serveis mínims del 40% seran insuficients per fer front a l'alta demanda de les hores punta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa