Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cues de passatgers i seguiment majoritari dels treballadors en la vaga de metro
  • CA

Les primeres hores de la vaga de metro estan provocant cues a les estacions de Sagrada Família, Verdaguer, Sagrera i Diagonal. TMB ha informat que el personal del metro està regulant els accessos a les tres estacions per evitar que els usuaris s’apleguin a les andanes, cosa que podria provocar accidents. Fonts de l’empresa expliquen que els trens de la L1 “van molt plens”.

Des del sindicat Col·lectiu Independent del Metro (CIM) detallen que el seguiment de la vaga fins ara és del 95%. L’aturada que afecta a hores d’ara el servei ha començat a les 6 i acabarà a les 10 hores. Les següents aturades seran de 16 a 20 hores i de 21:35 i 23:35 hores. Els servies mínims fins a les 9:30 hores seran del 40%. Fins a les 10 hores seran del 20%. De 16 a 20 hores seran del 40%, i de 21:35 a 23:35 hores seran del 20%. 

Es tracta de la segona vaga del mes, després que el 8 d’abril la plantilla del metro convoqués aturades. Els treballadors exigeixen que TMB millori la gestió de la crisi de l’amiant, que l’empresa destini membres de la plantilla a les estacions automatitzades per assegurar una “atenció al ciutadà adequada” i que es respecti el conveni signat respecte a les borses d’estiu.

Els treballadors del metro tornaran a fer vaga el mes que ve. Serà els dies 10, 20 i 24 de maig, segons van decidir en assemblea el 26 d’abril. 

Disminució del 17% d’usuaris

TMB ha xifrat en un 17% la disminució el descens d’usuaris entre les 7 i les 9 hores del matí en comparació amb dilluns passat. Entre les 5 i les 9 hores la caiguda ha estat del 14%. L’empresa ha lamentat que l’oferta de serveis mínims és “insuficient”. A més, recomana buscar mitjans alternatius al metro per desplaçar-se. 

Més notícies
TMB preveu esperes de fins a 68 minuts durant la vaga de metro
Notícia: TMB preveu esperes de fins a 68 minuts durant la vaga de metro
Comparteix
La companyia considera que els serveis mínims del 40% seran insuficients per fer front a l'alta demanda de les hores punta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa