Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quins trajectes d’alta velocitat des de Barcelona costaran la meitat
  • CA

Els descomptes que el Govern espanyol aplicarà al transport públic entre setembre i finals d’any per compensar la inflació s’estén també a alguns desplaçaments d’alta velocitat. No es generalitzaran a tots els trajectes en AVE i Avant, però Renfe sí que ha detallat que els passatgers d’algunes rutes sí que se’n beneficiaran, si bé no se’ls aplicarà la gratuïtat que el president Pedro Sánchez va anunciat aquesta setmana per a trens de Rodalies i de Mitja Distància.

Renfe informa que tots els trens Avant que surten des de Barcelona tindran una reducció del 50% del preu a partir de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre. Són combois d’alta velocitat, que recorren itineraris que es cataloguen de mitja distància. Per tant, els tres trajectes en trens Avant amb sortida o arribada a l’estació de Sants constaran la meitat d’aquí a mes i mig i fins que acabi 2022.

Els recorreguts que baixaran de preu

La reducció s’estén als recorreguts en alta velocitat Barcelona-Tarragona-Lleida, Barcelona-Girona i Barcelona-Figueres Vilafant. La política de descomptes no engloba els trajectes en AVE, com el que connecta Barcelona amb Saragossa i Madrid.

Renfe justifica la bonificació que el Govern ha decretat es concentra en els trajectes quotidians, els desplaçaments habituals per anar a la feina o a estudiar, informa Onda Cero. El servei d’alta velocitat de llarga distància s’ha liberalitzat perquè nous operadors entrin en el mercat i competeixin amb Renfe, com els trens ofertats per Ouigo que enllacen Barcelona amb Saragossa i Madrid.

En canvi, els trens d’alta velocitat que cobreixen itineraris de mitja distància sí que entren dins de les mesures contra l’encariment de preus que Sánchez va anunciar. Abans de l’anunci estrella del president espanyol durant el Debat de Política General d’aquesta setmana, la Moncloa va anunciar que les tarifes dels trajectes operats per l’Estat caurien a la meitat i que bonificaria fins a un 25% els que depenen de les comunitats autònomes i els municipis. La Generalitat complementarà l’aportació de l’Estat perquè els bitllets per viatjar en metro, bus i tramvia valguin també un 50% menys a partir del setembre.

Viatgers sense gratuïtat

Per altra banda, han sorgit queixes per altres trajectes molt més habituals que no gaudiran de gratuïtat. Es tracta dels passatgers que fan trasbordament de Rodalies a un altre mode de transport, com pot ser el metro, el bus o el tramvia.

En aquests casos, els viatgers no pagaran res pel tram del desplaçament que efectuïn amb un tren de Renfe. En canvi, sí que hauran d’adquirir un tiquet i validar-lo per accedir al metro, el bus o el tramvia per arribar fins al destí. El bitllet els costarà la meitat, però no gaudiran de gratuïtat per tot el trajecte tot i haver recorregut part de la ruta en rodalies.

Més notícies
Una imatge de Barcelona trenc d'alba
I si el millor trenc d’alba de l’Estat no és a Cadaqués… sinó a Barcelona?
Notícia: I si el millor trenc d’alba de l’Estat no és a Cadaqués… sinó a Barcelona?
Comparteix
Ho diu el portal britànic ddMornings.co.uk, que es dedica a buscar els millors llocs del món per veure sortir i pondre's el sol
Passatgers fent cua per facturar els equipatges a Ryanair / Foto: ACN - Carola López
La doble vaga de Ryanair i Easyjet afecta una trentena de vols al Prat
Notícia: La doble vaga de Ryanair i Easyjet afecta una trentena de vols al Prat
Comparteix
Es tracta de sortides o arribades amb retard, que també s'han produït a l'aeroport de Girona
Inauguració del nou mirador entre la platja de Sant Sebastià i la plaça Rosa dels Vents / Foto: APB
Un nou mirador culmina l’escullera de l’hotel Vela i el trencaones
Notícia: Un nou mirador culmina l’escullera de l’hotel Vela i el trencaones
Comparteix
El Port anuncia també la reactivació de la reforma del Moll de la Fusta en el marc de la Copa Amèrica de Vela
Persones esperant a entrar a la botiga física de Shein al passat mes de Juny / Pol Mestres
Sorpresa i decepció en l’estrena de la botiga de Shein a Barcelona
Notícia: Sorpresa i decepció en l’estrena de la botiga de Shein a Barcelona
Comparteix
El portal asiàtic de roba a baix cost estrena un espai físic obert només 10 dies | Cua des de les 5h del matí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa