TMB tancarà l’estació de la Verneda de l’L2 quatre dies per treure’n l’amiant

La línia quedarà dividida en dues parts entre Paral·lel i La Pau i d'Artigues/Sant Adrià a Badalona Pompeu Fabra

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tancarà l’estació de la Verneda entre el 19 i el 22 d’abril pels treballs per treure les planxes de fibrociment que recobreixen interiorment la nau d’andanes i que contenen amiant. Durant aquest temps, coincidint amb els dies festius de Setmana Santa i amb una baixa mobilitat, els trens no s’aturaran en aquesta parada i la línia 2 quedarà partida en dues parts. Així, els combois circularan entre Paral·lel i La Pau, per una banda, i entre Artigues/Sant Adrià a Badalona Pompeu Fabra, de l’altra. Segons la companyia, aquests treballs són incompatibles ambla circulació dels combois. Abans de tornar a obrir l’estació el dimarts 23 a les 5 del matí, es faran proves ambientals per certificar que no hi ha contaminació a l’aire.

L’actuació consistirà en la retirada controlada i segura, a càrrec d’una empresa acreditada, d’uns 900 metres quadrats de planxes de fibrociment (barreja de ciment i fibres d’amiant, que no es desprenen si no es manipulen o trossegen) de l’interior de la volta de l’estació de Verneda, així com els seus elements de fixació. Al seu lloc, es muntaran planxes de policarbonat als llocs on sigui necessari per canalitzar possibles filtracions. 

Com a alternatives, els usuaris poden fer servir la línia de bus H10 (Pl. Sants – Olímpic de Badalona), que es reforçarà, i la resta de transports públics de la zona: l’estació de metro de La Pau de la L2 i la L4, la L10 entre Gorg i La Sagrera, la línia de bus V33 (Fòrum Campus Besòs – Santa Coloma), la línia R1 de Rodalies entre Badalona i El Clot Aragó i la línia T5 del tramvia entre Gorg o Sant Roc i Can Jaumandreu.

Més informació

Nou comentari