Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB estudia reforçar línies de bus a l’agost pel tall de la L1
  • CA

TMB estudia reforçar algunes línies d’autobús a l’agost pel tall de la línia 1 de metro entre Clot i Fondo, segons ha explicat el conseller delegat, Enric Cañas, a El Matí de Barcelona, de Betevé. Cañas ha afirmat que estan “analitzant” el funcionament dels primers dies del dispositiu i la setmana que ve es plantejaran “si hi ha un reforç específic per quan en algunes línies pugui minvar la freqüència de pas a l’agost”. Ha afegit que estan “amatents” perquè no s’omplin “excessivament” els recursos i que ho intentaran també a l’agost, quan baixa la freqüència de pas d’algunes línies -i també els passatgers. “Tindrem dades per poder prendre algun tipus de decisió de cara a l’agost”, ha apuntat.

Cañas ha reiterat la seva defensa del sistema alternatiu habilitat per tal que els usuaris del metro es pugin desplaçar el temps que dura el tall entre les estacions de Clot i Fondo. Així, ha manifestat que la gent “poc a poc està trobant la seva alternativa” i ha detallat que s’han anat fent “petites millores i adaptacions” al sistema plantejat inicialment, tot escoltant les reclamacions de veïns i usuaris. “Crec que d’una manera bastant endreçada estem aconseguint que tothom es pugui desplaçar, evidentment amb les incomoditats d’haver de transbordar”, ha declarat.

Ha explicat que no es pot ampliar la capacitat de passatge a les llançadores i ha afirmat que si es pretengués transbordar les 90.000 persones afectades pel tall només amb aquest servei s’hauria de fer sortir un autobús cada 30 segons. “És físicament impossible”, ha declarat. En aquest sentit, ha dit que s’està aconseguit que la gent opti pel tren, “que és el que té capacitat per suplir la línia de metro”. 

També ha afirmat que s’està donant resposta a les reclamacions de les persones amb discapacitat​, amb un bus llançadora que “està funcionant prou bé entre Clot i Glòries”. Ha afegit però que s’estan estudiant “altres fórmules” per evitar les molèsties a aquest col·lectiu.

Més notícies
Comença el tall a la L1 del metro entre el Clot i Fondo que durarà dos mesos
Notícia: Comença el tall a la L1 del metro entre el Clot i Fondo que durarà dos mesos
Comparteix
TMB defineix les obres com "la renovació més important de via" i la més destacada dels "últims temps"
El tall estival a l’L1 del metro farà perdre entre 60.000 i 90.000 viatges al dia
Notícia: El tall estival a l’L1 del metro farà perdre entre 60.000 i 90.000 viatges al dia
Comparteix
El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, xifra en milers les "entrades" diàries al tram Clot - Fondo
“No és un carrer, són més de deu minuts caminant”: les queixes per l’alternativa a la L1
Notícia: “No és un carrer, són més de deu minuts caminant”: les queixes per l’alternativa a la L1
Comparteix
Desenes de ciutadans pugen i baixen d'autobusos especials a l'estació del Clot mentre rondinen i demanen ajuda
Queixes i confusió el primer dia d’obres a l’L1 per la falta d’alternatives
Notícia: Queixes i confusió el primer dia d’obres a l’L1 per la falta d’alternatives
Comparteix
Els usuaris han lamentat la poca d’informació que s’ha donat i han criticat TMB per no oferir un servei de bus que faci el trajecte Clot-Fondo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa