Queixes i confusió. Són les dues paraules que millor defineixen el primer dia d’obres a l’L1 de metro. Aquest dissabte s’iniciava el tall de la circulació del metro entre les estacions del Clot i Fondo per unes obres per millorar la via que s’estendrà fins al 30 d’agost. El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, la va definir com “la renovació més important” i la més destacada dels “últims temps” però això no ha aconseguit apaivagar les crítiques per la gestió de la interrupció del servei.
⚠️🚇 Avui ha començat el tall de L1 de Clot a Fondo per obres de renovació de via
ℹ️Consulta les recomanacions de transport: https://t.co/r6wBIqD3z7
Si tens dubtes,pregunta’ns.Hi ha servei d’atenció telefònica amb horari de #metrobcn fins dilluns
Telèfons:902075027 i 900701149 pic.twitter.com/Z63ww42fwG— TMBinfo (@TMBinfo) 29 de juny de 2019
Segons dades de TMB, les obres afectaran milers de barcelonins, ja que en la línia 1 al juliol es validen 90.000 viatges diaris i a l’agost se’n fan entre 60.000 i 70.000. En vista d’aquest inconvenient, aquest diari ha tingut accés al document que s’ha facilitat als treballadors de l’empresa pública perquè responguin els dubtes dels usuaris. Un dels més enfeinats ha estat el responsable de xarxes socials de la companyia, que s’ha passat el dia contestant preguntes i queixes dels usuaris.
Una de les principals crítiques és que des de TMB no s’hagi facilitat un sol bus llançadora que connecti tot l’espai afectat per les obres tot fent parades a cadascuna de les estacions del metro. Cañas va deixar clar que això era “impossible” perquè no tenen “la capacitat real de subtituir tota una línia de metro”.
Bon dia. No és viable habilitar un bus especial que faci tot el recorregut de Clot a Fondo perquè a causa del volum d’usuaris n’hauríem de posar un cada 30 segons i formarien una caravana que no podria avançar entre el trànsit. Trasllado l’avís als informadors. Gràcies. Slts.
— TMBinfo (@TMBinfo) 29 de juny de 2019
Heu pensat en les persones grans? Com a mínim un servei per ells. És patètic que la vostra resposta sigui sempre la mateixa: 30 segons, cues, trànsit…
— Miuq Aivap (@QuimPavia) 29 de juny de 2019
Si poses busos articulats de gran capacitat tindries menys busos funcionant. No esta demostrat que provoqués cues de transit. No cal posar cada 30 segons un bus. Esta clar que no és el mateix que la freqüencia de pas del metro pero ajudaria molt.
— Iván (@ivanruga) 29 de juny de 2019
I és molt més viable tenir a tots aquests usuaris caminant 15 minuts sota el sol si el volen fer servir. Sou absurds.
— Sil (@topos_rosas) 29 de juny de 2019
¿Se reforzará la L9? Pk hoy sábado a las 7 de la mañana ya va cargada…. y las escaleras de sagrera podían estar conectadas las dos para facilitar el transbordo 😇
— Bego Curero (@begoswimmer) 29 de juny de 2019
La línia 9 Nord de metro (La Sagrera – Can Zam) i els trens de Rodalies seran les alternatives principals durant el tall, aquests a través de les estacions de Sant Andreu Comtal (R2 / R2 Nord), Sant Andreu Arenal (R3 i R4), La Sagrera – Meridiana (R3 i R4) i El Clot – Aragó (R2 / R2 Nord), juntament amb dos serveis especials d’autobús que TMB ha habilitat amb la funció d’enllaçar aquests transports ferroviaris i les estacions tancades de la línia 1. També hi ha hagut certa confusió amb les targetes socials, que es podran fer servir per anar amb Renfe ensenyany-les al personal de Rodalies.
ℹ️Corte en L1 #metrobcn:
Los usuarios que lleven títulos sociales válidos en TMB podrán acceder a Rodalies.
Tendrán que mostrar el título social al personal de Rodalies que les dará,gratuitamente, un título llamado “Devolució Xpress monomodal”.
➡️+info: https://t.co/rzd3Zh3YH8
— TMBinfo (@TMBinfo) 29 de juny de 2019