Queixes i confusió el primer dia d’obres a l’L1 per la falta d’alternatives

Els usuaris han lamentat la poca d’informació que s’ha donat i han criticat TMB per no oferir un servei de bus que faci el trajecte Clot-Fondo

Queixes i confusió. Són les dues paraules que millor defineixen el primer dia d’obres a l’L1 de metro. Aquest dissabte s’iniciava el tall de la circulació del metro entre les estacions del Clot i Fondo per unes obres per millorar la via que s’estendrà fins al 30 d’agost. El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, la va definir com “la renovació més important” i la més destacada dels “últims temps” però això no ha aconseguit apaivagar les crítiques per la gestió de la interrupció del servei.

Segons dades de TMB, les obres afectaran milers de barcelonins, ja que en la línia 1 al juliol es validen 90.000 viatges diaris i a l’agost se’n fan entre 60.000 i 70.000. En vista d’aquest inconvenient, aquest diari ha tingut accés al document que s’ha facilitat als treballadors de l’empresa pública perquè responguin els dubtes dels usuaris. Un dels més enfeinats ha estat el responsable de xarxes socials de la companyia, que s’ha passat el dia contestant preguntes i queixes dels usuaris.

Una de les principals crítiques és que des de TMB no s’hagi facilitat un sol bus llançadora que connecti tot l’espai afectat per les obres tot fent parades a cadascuna de les estacions del metro. Cañas va deixar clar que això era “impossible” perquè no tenen “la capacitat real de subtituir tota una línia de metro”.

La línia 9 Nord de metro (La Sagrera – Can Zam) i els trens de Rodalies seran les alternatives principals durant el tall, aquests a través de les estacions de Sant Andreu Comtal (R2 / R2 Nord), Sant Andreu Arenal (R3 i R4), La Sagrera – Meridiana (R3 i R4) i El Clot – Aragó (R2 / R2 Nord), juntament amb dos serveis especials d’autobús que TMB ha habilitat amb la funció d’enllaçar aquests transports ferroviaris i les estacions tancades de la línia 1. També hi ha hagut certa confusió amb les targetes socials, que es podran fer servir per anar amb Renfe ensenyany-les al personal de Rodalies.

 

 

Més informació

Nou comentari