Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Menys obres d’estiu però amb més afectació pels talls de metro i rondes
  • CA

Les obres d’estiu que cada any restringeixen la mobilitat a Barcelona inclouran aquest juliol i agost menys actuacions que l’any passat però amb més afectació potencial en ser intervencions molt cèntriques i que també involucren les rondes, diverses línies de metro i els ferrocarrils. En total hi haurà 76 obres als 10 districtes de la ciutat, després del rècord de 92 el 2018. La inversió del consistori serà de 18,5 milions d’euros, similar a la dels estius previs perquè són actuacions més cares.  

La L1 del metro renova 9 kilòmetres de via entre Clot i Fondo, com va ja avançar el TOT Barcelona. La L2 també estarà tallada de Paral·lel a Sagrada Família entre el 27 de juliol i el 30 d’agost, en una obra de la Generalitat de Catalunya que busca reduir les vibracions amb millores mecàniques a les vies. A la L5 es reprendran les obres per posar en servei l’estació de metro Ernest Lluch, el que comportarà el tancament de la parada de Pubilla Casas del 29 de juliol a l’1 de setembre amb un bus substitutori entre Can Vidalet i Collblanc.

També acabaran les obres d’accessibilitat a l’estació de Jaume I de la L4 i el canvi de les escales mecàniques de la parada de Vallcarca de la L3. També s’aturarà per tasques de rehabilitació el funicular de Vallvidrera entre el 21 de juliol i el 2 de setembre.

Talls a les rondes i pavimentacions al centre

A les rondes es pavimentarà el Nus de la Trinitat per reparar les juntes del paviment durant la nit del 20 al 21 de juliol. Un tram de la Ronda de Dalt entre les sortides 7 i 9 quedarà completament tallat en els dos sentits durant 24 hores (entre les 15h del 17 d’agost a les 15h del 18 d’agost). També es farà l’habitual neteja nocturna de túnels i es completarà l’urbanització de la nova cobertura a l’alçada de Vall d’Hebron.

Pel que fa a les pavimentacions, es tracta d’actuacions de molt curta durada –un o dos dies– però en vies d’alta utilització, que renovaran 56.000 m2 de calçades. Destaquen les intervencions a les places Francesc Macià i Cinc d’Oros, on només quedarà un carril de circulació el 30 de juny, i el tram central de la Gran Via entre Aribau i Rambla Catalunya el 20 i 21 d’agost, quan es restringirà el pas de vehicles amb només dos carrils hàbils. També es tallaran els túnels de la plaça Espanya (17 i 18 d’agost) i de les Camèlies (el 3 i 4 d’agost i el 10 i 11 d’agost), a més de la plaça d’Alfons Comín el 10 i l’11 d’agost.

També es completaran la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu i la primera fase de la superilla de Sant Antoni. S’instal·laran un ascensor al carrer Polvorí de la Marina de Port i tres nous jocs singulars al parc de la Pegaso, els Jardins de la Indústria i el Parc Central de Nou Barris. Els túnels de Glòries canvien de fase d’obra i també faran perdre carrils a la Gran Via entre el 8 i el 10 d’agost.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa