La línia 5 del metro estrenarà l’estació Ernest Lluch al 2021

El departament de Territori ha adjudicat les obres amb un valor de 15 milions d'euros

La línia 5 del metro estrenarà una nova estació al 2021. Es tracta de la parada Ernest Lluch, que estarà situada entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases. El departament de Territori ha adjudicat l’última part de les obres per acabar l’estació, que ja té construïda l’obra civil. La part que encara s’ha d’acabar és l’arquitectura i les instal·lacions i la senyalització ferroviària i l’enclavament, segons precisen fonts del departament. Les obres tindran una durada de 24 mesos, segons Territori.

L’arquitectura i les instal·lacions han estat adjudicades a una unió entre les empreses Copisa i Obrascón Huarte Lain per un valor de 14,2 milions d’euros. L’arquitectura es refereix a les parets, el sostre i les columnes que conformaran l’estació. La senyalització i l’enclavament seran executats per Siemens, amb un contracte de 700.000 euros. La senyalització fa referència tant a la situada a les vies per als conductors com la col·locada per als usuaris.

L’enclavament és el sistema de seguretat del metro i està format pels canvis d’agulla, que permeten fer canvis de sentit. L’estació d’Ernest Lluch permetrà l’enllaç amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix, segons ha informat Territori.

Les obres que s’han de fer inclouen el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal·lacions. El condicionament interior són les màquines per comprar bitllets, per exemple. També s’hi farà un nou pou de ventilació -per permetre una bona entrada i sortida d’aire de l’estació- i un reforç del drenatge de la infraestructura. L’estació tindrà tres nivells: carrer, vestíbul i andanes, com és habitual.

L’entrada al vestíbul se situa a la cruïlla de la parada del Trambaix. A l’altre extrem de l’estació, a la cantonada amb el carrer d’Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat, s’hi farà la sortida d’emergència. 

Més informació

Nou comentari