Més de 7 milions d’euros per treure amiant del metro

TMB licita un nou contracte per retirar aquesta substància i ja són 40 els encàrrecs d'aquest tipus que ha fet

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha tret a concurs aquest dijous un contracte per retirar elements amb amiant del metro, sobretot de planxes i conductes de fibrociments en les instal·lacions, amb un pressupost base d’un milió d’euros.

Aquest import se suma als 6,4 milions d’euros dels altres 40 contractes de TMB a empreses d’àmbits com la construcció de material ferroviari, la salut laboral i l’anàlisi en l’àmbit de l’amiant, ha destacat l’empresa metropolitana en un comunicat. El pressupost destinat fins ara és, per tant, de 7,4 milions, IVA a part.

L’objectiu d’aquesta última licitació –amb termini d’admissió d’ofertes fins al 17 de maig– és escollir a una empresa especialitzada i acreditada perquè s’encarregui durant dos anys de donar continuïtat a les operacions de retirada de fibrociment, tant de forma programada com per raons d’urgència.

Els treballs a contractar inclouen actuacions programades de substitució de planxes i tubs de fibrociment que s’hagin localitzat en estacions de Metro –tant en espais públics com en espais d’accés restringit–, i també requereix disponibilitat per a actuacions d’urgència que siguin necessàries per a garantir la prestació del servei.

TMB ha destacat que la licitació dona continuïtat a un contracte del novembre del 2018, de 800.000 euros, per mitjà del qual es van retirar uns 1.000 metres quadrats de planxes de fibrociment a la Verneda aquesta Setmana Santa, i complementa el procés iniciat divendres per retirar aquest material en 63 trens i en canalitzacions de 32 càmeres de baixa tensió.

Més informació

Nou comentari