Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxistes convoquen una marxa lenta per exigir càmeres de seguretat
  • CA

Sis sindicats i associacions de taxistes han convocat una protesta pel pròxim 29 de desembre per exigir que els conductors puguin instal·lar càmeres de seguretat dins dels vehicles. Elite Taxi i altres entitats que apleguen conductors dels taxis de Barcelona han exigit en els últims mesos que s’implanti el sistema de videovigilància als cotxes per frenar l’onada d’agressions i robatoris violents que denuncien. La idea, però, no compta amb el beneplàcit de l’Institut Metropolità del Taxi. Les organitzacions representatives dels col·lectiu retruen que s’impedeixi que els conductors puguin col·locar les càmeres als automòbils.

“Ens neguem a acceptar que per part dels responsables de l’Institut Metropolità del Taxi se’ns negui el dret a la seguretat personal i dels nostres usuaris”, expressa un comunicat que signen Elite Taxi, el Sindicat del Taxi de Catalunya, l’Agrupació Taxi Companys, l’associació Indian Taxi AMB, l’Associació de Taxistes Paquistanesos de Catalunya i Nova Generació de Taxistes. Els firmants convoquen una marxa lenta pel pròxim dimarts, quan preveuen circular fent cua a baixa velocitat a partir de les 10.00 hores des de la plaça Espanya.

Els concentrats enfilaran amb els taxis per la Gran Via en direcció a la Ciutat de la Justícia, on preveuen fer sonars els clàxons per evidenciar el seu descontent. La caravana de protesta seguirà fins a la plaça Europa, a l’Hospitalet de Llobregat, des d’on tombaran en direcció a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a la Zona Franca. Allà finalitzarà la mobilització, on les entitats que criden a manifestar-se volen que un responsable de l’AMB els rebi.

Els convocants alerten que els taxistes han patit “atacs extremedament violents”. El succés que va fer saltar les alarmes va ocórrer el 7 d’octubre, quan set persones van apallissar un conductor al Raval després que li robessin la cartera i un mòbil. Les entitats del sector sostenen que les últimes agressions que denuncien “han fet palès les mancances dels dispositius de seguretat amb què els taxis van equipats”. Tot i així, subratllen que encara s’ha posat més de manifest “el poc interès dels nostres reguladors tenen en posar-hi solució“.

El neguit pels robatoris i els actes de violència es van abordar en la darrera comissió de seguretat del taxi de Catalunya, en què els col·lectius de taxistes van poder exposar les seves inquietuds als cossos policials i les administracions. Els organitzadors de la marxa de protesta asseguren que des d’aleshores no han tornat a rebre cap nova resposta sobre les seves peticions.

Més notícies
El tramvia de Barcelona, a l'altura de la Diagonal, en una imatge d'arxiu / ACN
Quatre mesos de retard en les obres per unir el tramvia per la Diagonal
Notícia: Quatre mesos de retard en les obres per unir el tramvia per la Diagonal
Comparteix
L'Ajuntament ha adjudicat els primers quatre lots de l’obra civil que permetrà la primera fase de la connexió viària
Una passatgera en una estació de ferrocarril / FGC
Aquests són els horaris del transport públic per Nadal i Cap d’Any
Notícia: Aquests són els horaris del transport públic per Nadal i Cap d’Any
Comparteix
El toc de queda altera les habituals modificacions nadalenques i obliga a suspendre de nou el 'non-stop' dels dissabtes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa