Unes lletres de ‘SOS’ que facin pampallugues al mòdul del sostre del cotxe, on normalment hi ha escrita la paraula taxi, i que serveixin d’avís a la policia. Aquesta és la nova proposta que ha fet el taxi aquest divendres a la Comissió de Seguretat del Taxi de Catalunya, que s’ha reunit a les instal·lacions de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat. La voluntat del sector és guanyar en seguretat i prevenir atacs, com el que va haver-hi a principis de mes, quan set persones van apallissar un taxista al barri del Raval i li van furtar el mòbil i la cartera.

La instal·lació de càmeres de seguretat als cotxes no convenç a totes les parts, explica el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez. Aquesta era una de les exigències dels taxistes. De totes maneres, des d’aquest sindicat s’accepta renunciar a aquest sistema de seguretat si el nou mecanisme ja compleix aquesta funció. Una mesura, per cert, que sí que ha rebut l’aprovació de tots els actors implicats, diu Álvarez. “Sortim molt satisfets de la reunió”, conclou.

Enguany hi ha hagut 19 denúncies per robatoris amb violència i 49 furts contra taxistes, segons les dades dels Mossos d’Esquadra, que confirmen al TOT Barcelona que les xifres són millors que l’any 2019, quan hi va haver 51 denúncies per robatoris 141 furts. L’any 2020 no es pot fer servir de referència, a causa del confinament per la pandèmia de la Covid-19 i l’obligat compliment de les restriccions de moviment, entre d’altres.

11.000 trucades al 112, la majoria errors

La trobada ha finalitzat amb la determinació de totes les parts a millorar el servei de seguretat actual, el del 112. Aquest 2021 s’han registrat 11.000 trucades de taxistes al telèfon d’emergències, de les quals només 11 han sigut reals. “Hi ha hagut molts errors i hi ha un marge de millora molt gran”, admet Álvarez. El portaveu d’Élite Taxi ha afegit que des dels Mossos d’Esquadra i des de la Guàrdia Urbana de Barcelona els han explicat que el taxi és un mitjà de transport segur, on no acostuma a haver-hi agressions, com últimament sí que s’ha vist a través de les xarxes socials.

La trobada ha comptat amb representants dels Mossos d’Esquadra, de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), del Departament d’Interior, de la Guàrdia Urbana de Barcelona, del sindicat Élite Taxi, del Sindicat del Taxi de Catalunya i de Taxi Companys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa